1. 76.
    +2
    --spoiler--

    dünyadaki tüm üniversiteler biyologlar gerizekalı siz ve adhnan hoca gibiler zekisiniz değil mi amk salakları
    kedicik olmak müstahaktır size

    --spoiler--
    ···
  2. 77.
    -1
    teoriden öteye gidememiş şeyi savunuyo amkasdasfda
    ···
  3. 78.
    -1
    be amk bütün üniversiteler kabul etmiş diyosun tek dayanağın bu ki bilim böyle bişey değildir birileri araştırır doğru olan bu der birileride hayır bu değil der bilim böyle bişeydir herkes kendince fikirlerini sunar bing bang de bile kaç farklı teori var züt öyle herkes kabul ediyo deyip çıkamazsın işin içinden
    ···
  4. 79.
    +1
    carl sagan cosmos kitabini okuyun dizi serisini izleyin su anda nat geoda olan cosmosu izleyin herseyi anlarsiniz
    ···
  5. 80.
    -2
    @74 panpa o afrikadaki çocukların o halde olmasının sebebi zaten sizin zihniyetiniz. sizin zihniyetinize göre onların o halde olmasında hiçbir mahsur yok çünkü doğanın kanununa göre güçlüler zayıfları her zaman ezip yok eder. insanlar komşusu açken karnı tok yatan bizden değildir diyen, zekat vermeyi öğütleyen allahı dinleselerdi afrikadakiler o halde olurmuydu?

    güzellik sadece insan içindir. hayvanlar için güzellik yoktur. allah insanlara büyüklüğünü sanatını göstermek için hayvanları yaratmıştır. hayvanların bu dünyada görevi doğmak büyümek yemek içmek ölmektir.

    şimdi sen bana hayvan düşmanıda dersin.
    ···
  6. 81.
    +1
    @81 bana evrim teorisini reddeden 1 tane biyolog göstersene kardeşim

    benim bildiğim 1 tane var amerikada hristiyan yaşlı bir amca, üniversitenin sitesinde bu akademisyenimizin fikirleri kendisine aittir üniversitemizce kabul görmemektedir yazıyor. başka bildiğin varsa göster
    ···
  7. 82.
    +1 -1
    @5 i biri gibti mi beyler yoksa ben gireyim mi devreye? evrim yokmuşmuş dıbınakodumun maloğlusu gitmiş addnann oktarr dan dinledikleriyle burda mal mal yok 1 tane ara fosil göster diyor ulan malın cocuyu senin beyninin 1400 cc hacime ulaşması bile mutasyonla oldu ama doğru o mutasyon sana zarar vermiş zaten o kafatasının içinde kuş kadar beynin var sıkıntın orda yani
    ···
  8. 83.
    +2
    bu salaklar evrimi gozlemlenebilir olmadigindan yok var sayiyorlar ya, heh iste aslinda gayet gozlemlenebilir bi durum. azicik beyinleri olsa fark edicekler zaten.

    (bkz: tırtıl)
    (bkz: virus)

    az beyin lutfen...
    ···
  9. 84.
    0
    @84 panpa bu konuyla uzun zaman önce ilgilenmiştim inan hatırlamıyorum şimdi başvurduğum kaynaklatı ama bilki evrimin açıklaması gereken hala çok soru var
    ···
  10. 85.
    -1
    düşün bi bu kadar geniş bir canlı türü bu kadar uyumlu bir hale gelene kadar kaç milyar yıl gerekli
    ···
  11. 86.
    -1
    @88 ahahahah bu nasıl bi düşünce lan? panpa ben seninle tartışmayı bırakıyorum. neden biliyormusun?

    hani ülkede belli bir kesim var. ülke bu kadar takun içine batmışken bu kadar pislik iğrençlik zulüm varken herşeyin tam tersine çok güzel olduğunu iddia eden ve bir türlü hiçbir laftan anlamayan kitle var.hah işte aynı onlar gibi savunmalar yapıyorsun.
    ···
  12. 87.
    0
    @90 haci senin o afrika ornagindeki toplumlarin sorunu oradaki halklarin cehaleti ile alakali, sen cok yanlis girmissin olaya bence hic konusma.
    ···
  13. 88.
    0
    körü körüne inanmak işte senin gibi olanlar

    lütfen izle..

    http://www.youtube.com/watch?v=oaP-qHnjIgs
    ···
  14. 89.
    -1
    @85 kanit ver pampa zirlama
    ···
  15. 90.
    -1
    Pnpbu arada mobilim ama yutub linkinde de kanit yokturdur. Ya hipnoz vardir gene ya da sallama. pcde olsam curuturdum gene d
    ···
  16. 91.
    +1
    --spoiler--

    bu başlık da kanıtlıyor ki bu amk yobazları aklın mantığın bilimin gösterdiğine değil, inanmak istediklerine inanırlar. addnan hocca olmuş hülya avşar olmuş farketmez, yeter ki inançlarıyla bağdaşsın.

    kadın erkeğin kaburgasından yaratılmış, sonra bunlar gibişmiş çocukları olmuş, onların çocukları da birbirleriyle gibişe gibişe bugüne kadar gelmişiz hikayesinden en ufak şüphe duymazlar.

    --spoiler--
    ···
  17. 92.
    +1
    lan sadece insanlar 10.000 yılda kurtlardan sayısız köpek türü evirdi doğal seçilime karışarak amk andavalları ara form huur çocukları
    ···
  18. 93.
    +1
    @98 geçen mekkede yürüyorum bitane adam gördüm eşek katır karışımı bişeye binip kudüse gitti sonradan öğrendimki aynı gece merdivenle yedi kat göğe çıkmış oradan kendisine verilen bir uçan döşekle allahın yanına gitmiş sonra mekkeye geri dönmüş
    inandığın şeylere bak şimdi kim deli ben mi sen mi ?
    ···
  19. 94.
    -1
    Herşeyden önce bilinmesi gereken ne dediğimiz .
    Biz Kurandan Kesinlikle Evrim çıkar demiyoruz.
    Biz Kurandan Kesinlikle Evrim çıkmaz da demiyoruz.
    Biz evrim doğrudur ya da Evrim yanlıştır da demiyoruz .
    Evrim doğru ise dahi Bu islam için bir Problem oluşturmaz diyoruz .

    Bu tür izahlar yapınca Siz Kuranı çağa uydurmaya çalışıyorsunuz tarzı itirazlar alıyoruz ancak
    Biz çağlar boyunca zaten mevcut olan Ayetlerden bahsediyoruz ki Tarih boyunca
    Değişiklik gösteren canlılar modelini kabul eden Kurandan bunu çıkaran ibni Haldun gibi
    islam düşünürleri de olmuştur . (1)

    Ayrıca Orta cağda yaşayan çoğu islam düşünürü de aynı sonuca varmıştır .
    Al Jahiz (776-869) Ibn Miskawayh (932-1030)ismail ibn Kathir(1301- 1373)

    Batılı bilim adamları da bu düşünceyi Kurana a dayandırıyordu William Drapher muhafazidin Evrim teorisi diyordu bunun için (2)

    Kuranın hiçbir Ayetinde Türlerin sabitliğinden bahsetmez . Kurana göre türler sürekli sabittir dememiz içindayanacağımız tek Ayet yoktur . Bazılarınca Ali imran Suresindeki " Şüphesiz Allah katında (yaratılışları bakımından) isa’nın durumu, Âdem’in durumu gibidir: Onu topraktan yarattı. Sonra ona “ol” dedi. O da hemen oluverdi. "(3) Ayetine dayanılarak Dolaylı ve zorlama bir şekilde Türler sabit tarzı savunmalar yapılıyor .

    Öncelikle bir şeye benzer demek aynı demek değildir .Ayrıca Yaratılışın hangi açısından benzerlik gösteriyor bunu da bilemiyoruz .isa Pat diye yaratıldı Anne karnında o zaman Adem de benzer ise
    Ademinde hemen yaratılmış olması lazım gibi savunmalar yapılıyor. Ancak isa Peygamber de
    Annesinin karnında çeşitli aşamalar geçiriyor .Doç Dr. Caner Taslaman bu konuda Türlerin sabitliği buradan çıkmaz der .(4)

    (4) . http://www.youtube.com/watch?v=RNFk6emqIZ8

    Kuranın Türlerin Sabitliğinden bahsetmediğini anladık peki Kuranda Türler arası ya da sadece Değişime Yani Evrime işaret var mI ?

    " O ki, yarattığı her şeyi güzel yaptı. insanı yaratmaya da çamurdan başladı. " (5)

    " Oysa sizi evreler halinde yaratan odur ." (6)

    Oysa sizi evreler halinde aratan odur ayeti herşeyi açık açık söylüyor burda türlerin birbirine evrimleşmesine kanıt oalrak sunulamayabilir bu ayet ancak Bu ayet Kuranın insan için kesinlikle süreçlerle yaratıldığını doğrular.

    " ve Allah yetiştirdi (yarattı) yerden, topraktan bir bitki gibi "(7)

    Bitki Süreçlerle oluşur Allah bize insan ı süreçlerle yarattığını söylüyor bu Türler arası evrimi temellendiremez ancak bu Kuranın Evrime zıt bir görüşü olamdığı fikrini Temellendirebilir .

    Yani toparlayacak olursak Evrim Teorisi islam için hiçbir sorun teşkil etmez .
    Çünkü teşkil etmesi için Kuran da bu teoriye zıt bir şeyin bulunması gerek .

    AYRICA iLGiLi ViDEO . :

    https://www.youtube.com/watch?v=1HYPunbi0s8
    http://www.facebook.com/BilimModern
    Kaynakça .

    1. ibni Haldun Mukaddime s.75

    2. History of The Conflict Between Religion and Science s.188

    3. Ali imran ,59. ayet.

    4. http://www.youtube.com/watch?v=RNFk6emqIZ8

    5. Secde ,7. ayet

    6. Nuh ,14. ayet

    7. Nuh ,17. Ayet ALıntıdır .
    http://pessimistfelsefe.blogspot.com.tr
    Tümünü Göster
    ···
  20. 95.
    +1 -1
    Evrimcilik düşüncesinin karakteristiği tüm canlıların ortak bir ataya sahip olduğunu iddia etmesidir. Canlıların tamdıbının genetik olarak kodlanmış bilgi sistemi olduğu yakın zamanda tüm detayları ile keşfedilmiştir. Bu açıdan baktığımızda canlıların evrilmesinin genetik düzeyde olması gerektiği gerçeği ile karşılaşırız. Yani daha hiç canlı yokken, 3.6 milyar sene evvel öyle bir değişiklik olmalıdır ki, genetik bilgi üretilmelidir. ilk olarak nasıl bir hücre DNA’sı veya daha farklı bir bilgi sistemi oluştuğu sorusunu es geçelim. En eski bilinen hücrenin günümüz bilimine göre 3.6 milyar sene öncesine ait olduğu tespit edildiğine göre şimdiye kadar var olan tüm canlıların da ondan evrimleştiğini düşünürsek bu bilgi artışını açıklamak zorunda kalırız. Yani elimizin, kolumuzun, gözümüzün bilgisi genetik sistemimizde vardır. Ancak ilk hücrede bunlar yoktur. Bunlar Evrim’e göre bin yıllar süren süreçte oluşmuştur. Peki oluşabilmesi çok yavaş olduğuna göre gerekli olan şey nedir? Tabi ki, genetik bilgi artışı. Yani yeni ve olmayan bir bilginin bir şekilde var edilmesi veya olması. Genetik bilgide değişimlere veya bozulmalara “mutasyon” denir. Ancak bilinen mutasyonların tamamı canlının sistemini bozar. Çünkü zaten var olan bir sistem vardır. Sisteme yararlı olan, bilgiyi arttıran, yeni bir işlev kazandıran, önceden olmayan bir özelliği var eden bir değişiklik olursa buna “faydalı mutasyon” diyeceğiz. Faydalı mutasyon var mıdır? Evrim’in olabilmesi için binyıllar boyunca sayısız faydalı mutasyon varsaymak zorundayız. Ancak “gözlemsel olarak tespit edilmiş” bir faydalı mutasyon örneği var mıdır? Evrim Teorisi’nin bilimsel bir tez olabilmesi için bunun gibi “teorik düşünceyi teyit edici” deneysel desteklere ihtiyacı vardır. Eğer faydalı mutasyon hiç yoksa Evrim Teorisi’nin öngördüğü gibi “doğal seçilme”nin bir işe yaraması mümkün olmaz. Çünkü ortada seçilecek canlılar oluşamaz. Önce seçilecek canlıların oluşması gerekir, oluşması için de “canlıların bilgisinin” genetik olarak oluşması gerekir.

    Evrim Teorisi ile ilgili yayınlarda birçok “faydalı mutasyon” örnekleri listelenir. Ancak faydalı mutasyon ile zararlı mutasyonu birbirinden nasıl ayıracağız? Herhangi bir mutasyonu işaret edip, bu faydalı mutasyondur dendiği zaman o mutasyonun faydalı hale gelecek hali yoktur. Bunun belirli bir tanımı olmalıdır. Mesela insan ile balık Evrimciliğe göre akraba olduğu için zamanında balık gibi olan bir ata canlının genetik değişim geçirmesi ile insan ve günümüzdeki balık canlıları oluşmuştur. Biliyoruz ki, balık ve insanın yapısı çok farklıdır. Yani balığın geninde onu insan yapana kadar birçok değişiklik olması gerekir. Bu olurken mesela idrar sistemi “amonyak atmak yerine” insandaki gibi “üre atan sistem”e dönüşmelidir. Yani sistemi olduğu gibi değiştiren bir mutasyon silsilesi olması lazımdır. Çünkü balığın sistemi zaten suya insan kadar ihtiyacı olmadığı için ortama uygun şekilde amonyak atan sistemdir ve yapısına uygundur. insanın sistemi de su tasarrufu yapan, biraz daha az tokgib madde olan üre maddesini atacak şekildedir. Bu sistemin bilinen pek çok detayları; organ sistemleri, özelleşmiş çok karmaşık dokuları vardır. Olduğu gibi hepsinin değişmesi “önceki sistemin bilgileri silinirken, diğer sistemin yazılması” işlemlerini gerektirir. Yani genlere yeni sisteme ait “işlevli genler” oluşmalıdır. O halde mutasyonlar bir bilgi katmalı. insan gibi göreli olarak çok kompleks bir canlıyı deneylerle test etmek mümkün olmadığı için bu tür Evrilme olayları bakterilerde veya genetik hacmi düşük diğer canlılarda test edilebilir. Bu yüzden Deneysel Evrim adı altında çalışmalar yürütülür. Şimdi faydalı mutasyon örneğinin bu bilgiler ışığında nasıl olması gerektiğini saptamaya çalışalım.

    (1) ilk olarak faydalı mutasyon dediğimiz genetik değişikliğin “genetik bilgi artışı”nı sağlaması gerekir. Yani önceden var olmayan bir gen bilgisi(ve fenotipini) üretecek. Çünkü bildiğimiz kadarıyla ilk hücrenin genetik hacmi çok azdır. Daha az kompleks olup daha çok gene sahip canlılar olsa da bu bazı özel şartlarda böyledir. Genel anlamda bir özelliğin kazanılması durumu “gen artışı” sayesinde mümkün olur. (2) ikincisi, gen artışı canlıya rekabet, ortama uyum sağlama, üreyebilme açılarından fayda sağlamalıdır. Yani genetik olarak bir genin rasgele artışı, ikiye katlanması(duplikasyon) gibi durumlar sonucu hücre veya canlı zarar görebilir. Mesela insanda 16. Kromozom her hücrede iki adet olmasına rağmen, bazı genetik bozukluklarda bu üçe çıkar ve Trizomi 16 adı verilen bir hastalık meydana gelir. Bu bozukluğu taşıyan canlı doğmadan ölür ve insandaki en sık trizomi şeklidir. Yani gen artışı olmasına rağmen, hem bilgi artışı yok, hem de fayda yoktur. Bizim aradığımız ve olduğunu ispat etmeye uğraştığımız mutasyon şekli olan faydalı/fonksiyon arttırıcı mutasyonun bu özelliklere sahip olması gerekir. Peki deneyler ve şimdiye kadar gözlenmiş canlılar arasında böyle bir faydalı mutasyon örneği var mıdır? Bu konuda bilinen en ünlü deney Lenksi deneyidir. Yaklaşık 30 sene süren ve bakterileri 50.000 nesil kadar üretip genetik değişikliklerini inceleyen bu deneyde Richard Lenski bir “mutasyon” saptamıştır. Bu da bakterilerin önceden sitrat tüketmemesine rağmen, artık tüketir hale gelmesi değişikliğidir. Besin olarak sitratın tüketilmesi için gerekli enzimler bakteride vardır ve oksijensiz ortamda bunu tüketmektedir. Mutasyon ile artık oksijenli ortamda da tüketir hale gelmiştir. Bu şekilde bir gen artışı olmamıştır. Yani faydalı mutasyon değildir. Üstelik ortamda glikoz bulunduğu zaman mutasyona sahip olan yeni bakterilerin rekabet şansının daha az olduğu saptanmıştır. Yani Lenski’nin deneylerinde bile faydalı bir mutasyon örneği 30 seneye rağmen bulunamamıştır.

    Faydalı mutasyon olmaması Evrimcilik görüşünü temelinden sarsar. Çünkü bilgi artışı olmadan doğal seçilme ile seçilecek canlı olmayacaktır. Evrimsel biyologlar da birçok mutasyon örneği gösterip “bunlar faydalı mutasyonlardır” demektedir. Ancak söyledikleri gibi onlar gerçekte faydalı mutasyon değildir. Çünkü önceden belirtildiği gibi fonksiyon arttırıcı, bilgi artışı sağlayan, rekabet şansını arttıran, genetik düzeyde tespit edilmiş tek bir örnek bile yoktur.
    Tümünü Göster
    ···