1. 1.
    +4
    18. gün

    gezinti bitti. artık bir şeylerin inşasına geçmeliydim. ilk olarak aklıma harita geldi. kömür işlerken biraz demir bulmuştum, çölün yanında olduğum için bol miktarda şeker kamışı da vardı. şeker kamışıyla kağıt yaptım bolca, her bulduğum yere şeker kamışı ektim ve büyüdükçe sınırsız kağıt stoğum oldu. derinliklerden redstone bulmalıydım, bir çok elektronik veya karmaşık sistemin redstone'a ihtiyacı vardır. ilk madencilik girişimim başarıyla sonuçlandı. doğal mağaralar yoluyla derinlere indim, doğal şelaleler ile lavlara kadar ulaştım, bulduğum ilk redstone damarını kazıp geri döndüğümde akşam olmaktaydı.

    karnımı doyurdum, önce pusula sonra haritamı yaptım, ardından keşfe çıktığım yönleri tekrar gezeceğim zaman hep yanımda bulunduracağım envanterime koydum.

    kendime notlar: minecraft'ın yapımcısı notch der ki, altın kural dikine asla kazmayın. bir mağaraya düşer ve büyük ihtimalle ölürsünüz, veya yukarıya doğru kazarken üstünüze bir creeper düşebilir. en önemli kurallardan birisi de şudur, her zaman yanınızda bir kova su bulundurun. özellikle mağaralarda lavları yenmenin en güzel yolu, su döküp onları obsidian'a çevirmektir.
    ···
   tümünü göster