1. 1.
    +9
    hizmetkarları.. yani kadim türkler.. uygurlar..

    değerli kardeşlerim. bir süredir beni takip ediyorsunuz. yine örnek verecek olursam:

    (bkz: eski inci kalmadı artık) başlığı ile yeni bir düzene başlayacağımı söylemiştim. ardından açtığım iki başlık;

    (bkz: türk kıyameti kalgançı çak ile)

    (bkz: orhun abidelerine göre kül tigin)

    bu konuda ne kadar ciddi olduğumu bilim sever kardeşlerime kanıtladım. şimdi yeni başlığım ile karşınızdayım.
    ismail gaspıralı'nın sözü ile "milletine hizmet etmek isteyen kişi bildiği iş ile başlasın". diyerek yola çıkmıştım. bildiğim yegane şey olan ve akademik olarak lisanslı bir şekilde yaptığım tarih bilimi ile siz meraklı kardeşlerimle tamamı akademik olan, çeşitli hakemli dergilerde yayınlanmış, onlarca kaynaktan yararlanarak yazdığım makalelerimi paylaştım.

    şimdi de sıra türklerin en kültürlü boyu olan ve adından bolca söz ettiren, ancak şu anda çin zulmü altında tir tir titreyen uygurlara nam-ı diğer "yüksek tekerlekli arabalılar"a geldi.

    sözü daha da uzatıp canınızı sıkmak istemiyorum. ilgilenen, bilim sever kardeşlerim buyursunlar başlığa. bir kaç dakika sonra başlayacağım. yerlerinizi alın.

    tarihin en güzel dönemlerine yolculuk yapacağız..

    edit: makale tamamen akademik olup, 13 sayfadır ve 72 kaynaktan yararlanılmıştır. makaleyi yazmam tam 3 ay sürmüştür. makale yazmayı bilenler bilir. zor zanaattır. bazı yerler akademik olarak ağır olsa da gayet duru bir türkçe ile yazılmıştır ve güzel anekdotlar ile süslenmiştir. sıkılmadan okuyacağınıza eminim.

    edit 2: @12 den itibaren başladı kardeşlerim. keyifli okumalar.

    edit duyuru :kardeşlerim sorularınızı özelden atın, herkese tek tek cevap veriyorum. başlıkta cevaplayıp konu dışına çıkmayalım.

    edit 3: kardeşlerim, çok merak edilen uygurların yerleşik hayata geçişi, yeni dinleri ile ilgili bilgileri buradan bulacaksınız..

    edit önemli: kardeşlerim, @85te yazım bitti. herkese teşekkür ederim. ben dinlense de dinlenmese de elimden geleni yaptım. bir çok işim olmasına rağmen sizlerden bir kişiye bile uşalması için iki saatimi buna ayırdım. inşallah faydalı olur. yeni başlıklarda görüşmek üzere. teşekkür ederim, iyi geceler..
    ···
   tümünü göster