1. 126.
    0
    @142 bu ayet,ehl-i beyt masum demek değildir. kiri gidermek istediği belirtilmiş, yani kir var.ama tertemiz kılmak isteniyor. zaten peygamberlerin sıfatlarından biri ismet, yani günahsız olmaktır. ayrıca ayetin tamdıbını verseydin daha iyi olurdu. orada "ziynetlerinizi açmayın." kısmı da var. sahabe ve ehl-i sünnet cahiliyeye dönüp mürted oldu mu demeye çalışıyorsun?
    birine kafir diyenin kendisi kafir olur. hele sahabeye kafir demek. çok yanlış. madem hadislerle konuşuyorsun, madem işine gelince sünni hadisi koymayı biliyorsun bekle;
    (Yahudiler, 71 fırkaya ayrılmıştı. Bunlardan 70’i Cehenneme gidip, ancak bir fırkası kurtuldu. Hıristiyanlar da, 72 fırkaya ayrıldı. 71’i Cehenneme gitti. Benim ümmetim de 73 fırkaya ayrılır. Bunlardan 72’si Cehenneme gider, yalnız bir fırka kurtulur) buyurdu. Eshab-ı kiram, bu bir fırkanın kimler olduğunu sorduğunda; (Cehennemden kurtulan fırka, benim ve Eshabımın gittiği yolda gidenlerdir) buyurdu. (Tirmizi, ibni Mace).Eshab-ı kiramın tamdıbını sevmek, sadece Ehl-i sünnet fırkasına nasip olmuştur. Şu halde, doğru yolda olmanın ölçüsü, Resulullahın ve Eshabının yolunda olmaktır.
    ···
   tümünü göster