/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    0
    insanla maymunun geldiği ortak ata neydi tam olarak.. "insan maymundan gelmedi, evrim yalan" diyenlere "evet öyle ama ortak atadan geldiler" deyip o ortak atanın tam olarak neyin nesi olduğuna girmeyenler kişiler ilginç geliyor.. yani o ortak ata neyse, cahil adamın kastettiği de o değil mi.. ortak ata, maymun mu insan mı neyin nesidir tam olarak.. şimdiki insana mı daha yakın yoksa şimdiki maymuna mı.. eğer maymuna daha yakın, kıllı kılçıklı, maymun tarzında yaşayan bi canlıysa e o zaman bi çeşit maymun işte, öyle değil mi..
    ···
    1. 1.
      +1
      evet aslında yanlış değil. daha önce başka başlıkta şunu yazmıştım.

      biz evrim ağaçlarını oluştururken, türler arasındaki ortak noktalara bakarız. örneğin tek bir özellik üzerinden gidersem.

      insanlar kuyruksuz, şempanze ve bonobo kuyruksuz, goril de kuyruksuz ama, diğer memeliler ve old world monkey kuyruklu, demek ki şempanze ile ortak atamız da kuyruksuz olmalı. bunu tüm özelliklere uygularsan, ortak atamızın neye benzediğini bulursun.

      ha bu morfolojik özellikler. dnamıza bakınca daha da şaşırıyoruz. dnamızın benzerliği, şempanze ile çok yakın, bonobo ile yakın, goril ile biraz uzak, kuyruklu maymunlara daha da uzak.

      o zaman ağacı çizerken, gorili uzağa, şempanzeyi yakına yerleştiriyoruz, kanıtları da dnamızın benzerliği. ne tesadüf ki, şempanzeye olan benzerliğimiz, ata olan benzerliğimizden daha fazla.

      zaten işin ilginci, bir iki kritik mutasyon bizi maymun gibi kıllı yapabiliyor, pek çok insan hala kuyruklu doğabiliyor. hala vucudumuzda kuyruk kısmı mevcut, kaybolmamış vs.

      bunu açıklayabilecek başka bir teori yok, zaten anti-evrimciler genelde moleküler kanıtlar topuna girmezler. genelde halkın da, "olmaz öyle şey abü yahu" diyeceği, işte maymundan gelmedik, o zaman bunu açıkla tadında yüzeysek takılırlar ki, destek bulsunlar.

      ama beni asıl şaşırtan dna kanıtları. zaten evrime itimadım işin içine girince daha da arttı diyebilirim.
      ···
   tümünü göster