/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +3
    ben günümüz insanından bahsetmek istiyorum. bizde bir çeşit evrime gireceğiz mutasyona uğrayacağız ama tıptaki ve bilimdeki ilerlemelerden dolayı bunu gerçekleştiremiyoruz diye düşünüyorum. Sonuçta insan ırkı olarak tüm değişimlerimizi zorunlu ihtiyaçlardan dolayı yapmışız. Mesela yerde daha iyi gezinebilmek için omuriliğimiz belli bir dikliğe ulaşana kadar dikilmiş, yediğimiz yiyeceklere bağlı olarak apandisitimiz işlevsizleşmiş, aynı şekilde dişlerin konumu ve büyüklükleri farklılaşmış falan filan. Şimdide insanların birşeyleri değişecek ama izin vermiyoruz. Örneğin onlarca salgın atlatıyoruz belki tüm nüfusumuz bu salgınlara maruz kalsa, bağışıklık geliştirebilen yoluna devam etse, geliştiremeyeni toprağa yolcu etsek belkide zamanla homo sapiensi de devirip farklı türlerle devam edeceğiz. Bu konuda sen ne düşünüyorsun.
    ayrıca burada kendim bile okuyamayacağım kadar uzun bir yazı yazıyorum ilk defa bu yüzden sana teşekkür ediyorum panpa
    ···
    1. 1.
      +3
      dediklerin haklı ancak şöyle düşün. anne-çocuk ölümleri aslında insanın kusurlu evriminin sonucudur. şimdi modern tıp sayesinde bunu önledik ve seçilim baskısını azalttık.

      ama karşımızda şu sorun var, annenin ve çocuğun ölmesine evrim adına izin mi verseydik? tabi ki hayır. bu sebeple diyoriz ki, artık insan kendi evrimini kontrol edecek.

      stephen hawking de buna benzer birşeyler söylemişti. gelecekte gdo'lu insan görebiliriz * gattaca filmini izle mutlaka
      ···
   tümünü göster