/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
  1. 76.
    +1
    estafurullah. hayır direkt yalan, zaten kendi hücrelerimiz bile dna olarak bire bir aynı değil, ve sürekli hatalarını aktarıyorlar. ayrıca dna'mızın hemen tamamı kodlanmayan dnadır, yani protein oluşturmaz.

    bu kısımlarda olan mutasyonlar çoooook büyük ihtimalle nötr olur. kodlanan kısımdakiler bile duruma göre zararlı olur.

    adaptasyon lisede nasıl anlatılıyor bilmiyorum ama ortama uyma durumu. galiba modifikasyonu genlerin açılıp kapanması olarak, örneğin güneşte kararmak gibi anlatıyorlar.

    adaptasyon evrimle seçilmiş özelliklerin tamamı, yani evrimin dışında bir hadise değil. adaptasyon bir sonuç.

    misal beni aldın afrikaya attın, eğer modifikasyonla kararırsam iyi ama ya genlerim de kararma yoksa, işte adaptasyonum zayıf demektir, ama varsa adaptasyonum iyi demektir.

    evrimin itici gücü, doğal seçilim ve genetik sürüklenmedir. nesilden nesile, mutasyonla olan küçük değişikler seçilir.

    yine mavi göz üzerinden gidersek. mavi gözlü ilk kadın veya adam etrafındakilere çok çekici gelmiştir, bu özellik sayesinde pek çok eş bulmuştur ve genlerini başarıyla aktarmıştır. işte bu cinsel seçilim. mavi göz avantaj değil aslında ama cinsel yönden avantaj.

    bu seçilim nesiller boyu sürerse ve popülasyonlar arasında izolasyon olursa da, türleşme olur, örnek kurt'dan köpek ve fino köpeğini evriltmemiz gibi. kurtla köpek arasında tam izolasyon var, yani çiftleşmelerine izin vermiyoruz.

    insanda türleşmeyi şuan için göremeyiz, çünkü her insan ırkı arasında gen alışverişi devam ediyor, ayrıca insanlar genetik olarak darboğazdan geçti, 80 bin yıl kadar önce.

    bu sebeple genetik hazinemiz zengin değil. tekrar türleşmemize baya var.

    sen o hocanı buraya yönlendir, alayım aklını
    ···
    1. 1.
      +2
      Üşenmeyip bu kadar dolu dolu cevap yazdığın için tekrar teşekkür ederim.

      Hoca zaten evrim konusunda sıçtı batırdı. Fosil falan yok diyor, ara form yok diyor, tutuyor boeing 737 saçmalığını örnek gösteriyor. Komik valla ses etmedim bende.

      Bilim öğrenmek isteyen gençler cemaatten uzak durun. Ayrıca bunlar kadar paracıda görmedim. Bunlarda benden liselilere tavsiye.
      ···
   tümünü göster