/i/Devlet

  1. 26.
    -1
    bugünkü meclis tamamen yürütmenin kontrolünde. yani milletvekilleri ne iş yapar belli değil. adamlar bildiğin öyle oturuyor, kendilerinin, çocuklarının geleceğini kurtarmanın peşinde. başkan vekilleri ne derse onu yapıyorlar. başkanlık sisteminde, dar bölge seçim sistemi de olacak, dolayısıyla milletvekilleri çok daha fazla sorumluluğun altına girecek ve çalışacaklar. şu anki sistemde partiler tamamen seçim kazanma derdinde. seçim dönemleri dışında en ufak bir çalışmaları olmuyor halka yönelik. toplum ihtiyaçları kimsenin gibinde değil. ayrıca bütçe kontrolü de, uygulaması da şu anda hükümetin elinde. halbuki meclisin kendisi yapması gerekiyor. başkanlık sistemiyle birlikte bu da gelecek.
    ve ayrıca sanılanın aksine bugünkü cb'nin meclis üzerinde çok daha fazla yetkisi vardır. başkanlık sistemi bu yetkilerin alınması anldıbına gelir. tek adam rejimi gibi laflar sadece basit bi önyargıdan ibaret. adamın yapacağı başkanlık sanki 100 sene sürecek amk. istediği şey milletin egemenliğinin gerçekten bir işe yaradığı sistemi ülkeye kurmak, bu kadar basit. hastalığı olan, seneler boyunca çok yoğun çalışmış birisi tek adam olmak istiyormuş.
    son olarak, bu sistemden kim memnunmuş ki ben memnun olayım olm? 10 yılda bir sistem kilitleniyor amk, askeri vesayet bitmeseydi yine darbeyle uğraşıyordu şimdi belki de. ülke böyle nasıl gelişebilir?
    ···
   tümünü göster