/i/Devlet

  1. 26.
    +2 -3
    belediye yerinden yönetir fakat haksızlık yaparsa mahkemede vatandaş hakkını arar valiye gider kaymakama gider kuvvetler ayrılığı vardır.

    fakat başkanlıkla yönetirse tayyibin dediği olur belediye padişah olur kimsenin dediği olmaz çok affedersiniz tövbe haşa belediye Tanrı olur.

    trol buraya gelip neyin ne olduğunu bilip bilmeden birilerinin zütünü yalama konuyu saptırma.
    ···
    1. 1.
      -1
      bu ne saçma bir analizdir arkadaş. bu nedir yahu? bir de gelip bilmiş bilmiş konuşmuyor mu bitiyorum. erdoğan dediğin adamın büyüme kaynağı halkın ne dediği zaten lan. adamın olayı bu. anket yapmadan, alan araştırması yapmadan, kısacası halka danışmadan adım bile atmayan bir adam bu. türkiye siyasi tarihinin en fazla anket çalışması yaptıran adam için "diktatörllük geleceeeeek, tek adam oleceeeeek" diye bas bas bağırmak önyargıdan başka bir şey değil. yok züt yalamakmış, bilmem neymiş. onun dışında hala daha parlamenter sistemi savunan insanların olması da epey tuhaf. adam erdoğan'ın tek adam olmasından kuşkulanıyor ama parlamenter sistemde cb'ye verilen yetkilerden haberi yok. şu an cb istediği kanunu da çıkartır, tüm sistem tamamen otoriter bir yapıya da bürünür. buna elverişlidir şu anki sistem. başkanlık sisteminde bu durum ve kısacası vesayet sistemi ortadan kalkar. gerçi ezbere konuşana ne anlatacaksın ki amk
      ···
    2. 2.
      0
      dostum bu ülke fiili olarak zaten başkanlıkla yönetiliyor. mahkemeyi takan yok başbakan desen zaten oyuncak adam. bunu hukuki zemin kazandırıp dexer yırtmaya çalışıyor kendince tüm suçlarından. onlar da biliyor ki bu başkanlık ülke için değil kendilerini kurtarmak için. kimseye burada bir şey yutturamassın enayilere anlat sen o palavraları. suudi arabistanda da başkanlık var hiç bir tak olmuyor.

      şimdiki devlet yönetim biçimi en iyisi. istişareye dayalı olması sağlam karar almalarını sağlar. amerikanın başkanlığı da hikaye amerikayı yahudiler yönetiyor.
      ···
   tümünü göster