/i/İnanç

İnanç
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +1
    Dostum olayı yanlış anlamışsın sen . Deistler ölümden sonra ya da ölümden önce ile ilgilenmiyor . Dinlerin insan ürünü olduğunu düşünüyor . Mesela islam'a göre cennet cehennem olacak . istese deistler de böyle bir şey atar ortaya . Mesela iyiler farklı kötüler farklı tarafta olacak diye . Fakat atmıyorlar neden ? Çünkü deistlerin deist olmadaki amacı yeni bir din bulmak gibi değil de din bulmamak gibi . Yani başlıca sebep dinlerin saçma gelmesidir .
    Hayatlarını ahlaka göre düzenlerler ve yaşarlar . Sonunda ne olmuş çok da önemli değildir . Önemli olan hayatı nasıl yaşadıklarıdır .
    ···
    1. 1.
      0
      Hoşgeldin kardeşim .. seni görmek ne güzel ..

      Cevap vermeden önce sana bir örnek vermek istiyorum izninle ..

      Bir iğne ile uyutulduğunu ve hafızanın silindiğini düşün .. ve birden uyanıyorsun .. etrafına bakıyorsun bir uçakta olduğunu farkediyorsun .. uçağın nereye gittiğini bilmiyorsun .. nerede olduğunu bilmiyorsun .. uçağı kimin kontrol ettiğini bilmiyorsun .. şimdi sen nereye gittiğini merak etmezmisin ?

      Sen bu Dünya'ya geldiğinde hafızan silinmiş idi .. ve Bu Dünya'nın sonunun ne olduğunu bilmiyorsun.. kimin kontrol ettiğimi bilmiyorsun .. nereden geldiğimizi bilmiyorsun .. bunları merak etmezmisin ?

      Ve deistlerin hepsi bahsettiğin şekilde düşünmüyor maalesef .. bazıları bu Dünya'nın imtihan oldugunu düşünüyor .. zaten benim sorum Dünyayı imtihan olarak gören deistlerle alakalı .. diger deistlere lafım yok , tabi şimdilik ..

      Biraz karışık anlattım kusura bakma .. ama ne demek istedigimi anlamıssındır herhalde ..
      ···
      1. 1.
        0
        Uçağın nereye gittiğini biliyoruz , ölüme . Nerede olduğumuzu da biliyoruz , dünyada . Bilinmeyen şey gittiğimiz yere vardıktan sonra ne olacak ? Kontrol elimizde ve evrim ile bugünlere geliyoruz . Ama önemli olan şey uçakta geçen vaktimizi nasıl değerlendirdiğimiz .
        ···
      2. 2.
        +1
        Peki sence vaktimizi nasıl değerlendirmeliyiz ?
        ···
      3. 3.
        0
        insan vaktini hayatın tüm değerlerini kullanarak değerlendirir . Ha dersin kötüsü var iyisi var . Ahlak çerçevesi içinde değerlendirmeliyiz . Ahlak dinle gelmez . Ahlak doğru olup olmayandır . Doğruları da sadece dinler bilmez .
        ···
      4. diğerleri 1
   tümünü göster