/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 151.
    0
    Şimdi konuya net bir şekilde giriş yapayım. iyi okuyun evrim savunucu arkadaşlar.

    En başta yanıt vermek istediğim husus "Bilim çevresinde %99.956 ile kabul edilen bir teoriyi yok sayamazsın" olgusu. Zamanında dünyanın düz olduğu tüm dünya tarafından kabul edilen bir gerçekti ve nesillere bu şekilde aktarılmaktaydı. Galileo ile başlayan büyük değişim sonucunda, ilk başta katiyen reddedilen hatta şiddet ile susturulmaya kadar varan bu hadise, zamanla gerçeklik kulvarında yer aldı ve kabul edildi. Sizlerin sıkıntısı "Çoğunluk böyle diyor hıdıbınıskm mal mısınız bak doğru işte" zihniyeti. Müslümanlara bağnaz diyen insanların evvela bu kafa yapısında hareket ediyor olması pek bir düşündürücü.

    Seni temin ederim sen burada bana evrimin doğruluğuna dair ne kadar bilgi atarsan, ben sana onun on katı kadar yanlışlığını ispat ederim. Bu tartışma da bitmez. 20'lik diş, kuyruk sokumu, çük kemiği, züt kılı vs. hususlara değinmekle bu "teoriyi" kanıtlayamayacağınız gibi, sizin asla açıklayamayacağınız konu bizi biz yapan olgulardır. "Hayal gücü, kreatif düşünme, lisan ve daha sayamayacağım yüzlerce olgu" sadece biz insanoğlunda var iken, neden bu soktuğumun yerinde kalan 891928371123918237131 tür canlıda aynı şeyler söz konusu değil? Neden bahsettiğiniz bu "atalarımız" milyonlarca yıl içinde böylesine gelişmiş, böylesine üstün bir varlığa dönüşebiliyorken, diğer türlerin hiç ama hiçbirinde zerre gelişme yok? Ulan ben istemiyorum ki bir maymun kalkıp marmaray tünelinin matematiksel hesaplamalarını yapıp autocad çizimini gerçekleştirsin, lan bir tanesi bak "bir tanesi" şu 2016 senesinde kalkıp bana "muz" desin. Sadece "muz". O kadar. Var mı diyebilen? Yok.

    Sizin idrak edemediğiniz nokta söz konusu evrimsel sürecin insanlar üzerinde gerçekleşmiş olamayacağı gerçeği. Hayvanlar üzerinde gerçekleşen milyonlarca yıllık değişimler mevcut, buna hiçbir şey diyemem. Yaşam koşullarına ayak uydurmak başta olmak üzere pek çok faktör neticesinde çeşitli değişimler vuku bulmuştur. Lakin insan denen canlıyı da bu çembere almaya çalışmanız sizi bitiren hadise. "Aksi kanıtlanamadı o kadar okulda okutuluyor ihihi". Gerçek olduğu kanıtlandı mı peki? Hayır. O zaman kalkıp da sırf çoğunluk böyle oldu diyor diye, kesinlikle gerçektir derseniz ağzınıza uçan tekmeyi yersiniz. Olaylara tek taraflı bakmayın, bize bağnaz diyen sayın bilim insanları.

    Hepsini geçtim, evrimi kabul eden bilim insanları kadar kabul etmeyen ve yanlışlığını çeşitli yöntemlerle izah eden pek çok bilim insanı da mevcut. Ve inan bana bu kesimin %0,044 kadar küçük bir alanı kapsadığını hiç zannetmiyorum.

    Özetle evrim denen olgu, inanç kavrdıbını kendi fikrince "bilimselliğe" aykırı bulan zihniyetlerin, "her şey bilimle açıklanır hdıbınıskm" kafa yapısıyla yola çıkarak sarıldığı bir yanılgıdan ibaret. Daha iyisini bulamadıkları için, an itibariyle ona sarılıyorlar. inan bana bundan 50 sene sonra daha mantıklı bir teori ortaya atılsın, "evrim ne amk mal mısınız" demezlerse gel beni gib.

    Allah'ın varlığını ve yaratılıştaki kusursuzluğu artık görün. Her bir kar tanesinin mikroskobik ortamda oluşturduğu milyarlarca çeşit simetri ve bu simetrilerin tek kelimeyle mükemmelliği dahi Allah'ın yaratma sanatına örnektir.

    Saygılarımla.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster