/i/Teknoloji

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 101.
    +4
    olum faal gezegen ne demek lan :D akıllı yaşam formu bulundurmak mı kasıt?

    yazının tanrı ve dinle alakalı kısmını okudum. tamamen zıt düşünmüyoruz. varlığın olması bir takım işaretler verir bize. ama sonuçta maymundan evrilmiş bi canlıyız.(evrim teorisi maymundan geldiğimizi söylemez diyecek olan muallakler susun lan) daha bu evreni anlamlandırmaya çalışıyoruz algılarımızla. açıkçası algılayamadığımız bir alan --- ccc metafizik ccc---hakkında konuşmak zütlüktür, liseliliktir. ateizmle teizmi aynı kefeye koymuyorum ama. sonuçta açıklayamadığımız ve belki de hiç açıklanamayacak bir alanın varlığını kabul etmek ve kendi fantezilerine göre orayı yorumlamaktansa o alanı yok kabul etmek çok daha mantıklıdır, pragmatistiktir. * *

    dinler zaten kültür oluşturan canlıların başvurabileceği en akıllıca yöntem. siyasetin, iktidarın icatlarından bir tanesi. aynı zamanda ateistler için hayatta hissedilen (özellikle liseliyken hissedilebilir) anlamsızlık, ulan boşa mı yaşıyoruz hissi kısaca sisifosun hikayesi durumu için de inanılmaz güzel bir savunmadır. yani dinler hem iktidarların güç sahiplerinin kitleleri kontrol etmesini sağladığı gibi bireylerin de kafalarındaki soru işaretlerini çözdüğü için bu kadar popüler olmuş ve tutunmuştur.

    ancak dinler insanlığa sunulmuş ve en yakın olanı 15 asır önce güncellenmiş sistemlerdir. (bahailik gibi islam tabanlı işletim sistemlerini pardon inanç sistemlerini saymıyorum.) ancak hala çoğu insan dinler yüzünden kandırılabiliyorduuuu ki. insanlığın en büyük icatlarından olan sanal alem yaratıldı. ve sanal alemde bilgi paylaşımının mümkün hale gelmesinden (internet) sonra bilgi insandan uzak tutulamadı. mesela tr bazlı bakarsak kuran ayetleri internette didik didik incelendi. insanlar kimlikleri gizli olduğu için cesurca yorumlar yaptılar ve işin aslını gördüler.

    dünyada 3-5-10 yaşında ölen bebeler yani daha liseli bile olamadan ölen insanlar varsa bu zaten ölüm sonrası yaşama darbe vuran çok ciddi bi durumdur tabii ki anlayana. işte bu açıklanamayan alanda çok önemli bi problem ortaya çıkıyor.

    albert camış'ta buna vurgu yapıyor. eğer ölüp yok olacaksak ne gibime yaşıyoz biz gardaaaş diyor. bu çok ciddi bi konu. hatta katırısayılır felsefeciler derki intihar meselesi en ciddi felsefi meseledir der. yaaaaaa.

    bu konu çok ciddi ama ben şahsen ölümden sonra hayat olmadığını düşünüyorum. elimdeki doneler;
    -eylemlerimiz bizim kontrolümüzde değil, genetiğimiz * ve içinde bulunduğumuz çevre karar veriyor eylemlerimize.
    -küçük bebeler ölüyo amk.
    -occamın orasını burasını kestiği ustura. bu usturayı çok severim gereksiz, kanıtsız fikirleri koparıp atar.

    özet : ölümden sonra hayat yok. küçük insan beynimizin anlayamayacağı şeyler dönüyo. hiç bulaşmayın buralara kız arkadaşınızı elleyin. sonuçta boşuna mı en sosyal canlıyız dimi sizi muallakler siziii.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster