/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
  1. 1.
    +1 -1
    bak güzel kardeşim,
    senin bilinç dediğin şeyin alınan kararı şukadar milisaniye geç algılamasıyla kaderin ne alakası var?
    beyin mi karar alıyor yoksa olaylar ilahi çizgide mi yön buluyor bunu açıklaman gerekirken saçma salak ispatlara girmişsin.
    veya şöyle anlatayım : sana dokundum dediğimde beni oluşturan maddelerle seni oluşturan maddeler birbirine değiyor mu? dokunmak, bizim ona verdiğimiz bir isim. ama maddelerin elektronları veya protonları birbirine geçmiyor, değmiyor hadron şeysindeki gibi çarpışmıyor o dokunuş anında. önce türkçeni düzelt sonra kafa gib.
    ha, ben kadere inanıyorum ve ispatlayabilirim de bilimsel ve ilahiyat olarak ama banane?
    herkes kendisi bulsun yönünü, tamam da hedefi yanıltmayın, saptırmayın kelimeleri.
    ···
    1. 1.
      0
      Sen daha bir harekete karar vermeden önce ilgili hücreler harekete geçiyor.Sen ise o karar neticesinde o eylemi yaptığını zannediyorsun. Senden önce bu kararı alan kim?Sen önceden çekilmiş kader filmini izliyorsun. Allah senin kaderde ne yapıp yapmayacağını bilip ona göre kaderini takdir etti. Bizi kendi amellerimize karşı şahit tutuyor. Cehenneme giden neden gittiğini, Cennete giden neden Cennette olduğunu bilip öğrenmesi için..
      ···
      1. 1.
        0
        sen Allah'a şirk koştuğunun farkında olmayacak kadar cahilsin kardeşim. külli ve cüzi irade hakkında biraz bilgi edin cahil cahil yanıtlar verme bana. hepimiz robotuz ve belli programa uyan varlıklarız öyle mi? kimse eylemlerinden sorumlu değil o zaman, ben yaptım çünkü kaderimde vardı öyle mi? tekrar ediyorum külli ve cüzi irade nedir ne değildir öğren. saçmalama, beni de saçmalıklarınla oyalama. sana başka cevap yok, hem cahil hem tembelsin galiba.
        şimdi sakinim.
        ···
      2. 2.
        0
        Cüzi irade?Biz Allah'tan bağımsız irade sahibi miyiz? Asıl şirk cüzi irade var denilince olur.
        ···
   tümünü göster