/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
  1. 1.
    +152 -10
    başlık

    1)ESPRESSO: Espresso kahvenin özüdür, 7 ila 8 gram kahveden basınçlı buhar geçirilmesiyle oluşur, fotoğrafta gördüğünüz espressodur. Aynı zaman da diğer kahvelerin temelini oluşturur.

    2)CAFE* LATTE: Bir çok türevleri vardır, karamellisi veya çikolatalısı mevcuttur. espressonun üzerine bolca buhar çubuğunda buharlandırılmış sütün dökülmesiyle oluşur, cappucino\'dan daha az köpüklü, daha çok sütlüdür.

    3)CAPPUCINO: Süt köpüğünün ağırlılı bulunduğu kahve türüdür. Yine aynı şekilde espressonun üzerine buharlandırılmış süt ve köpüğün dökülmesiyle oluşur.

    4)MOCHA: Çikolata sosu veya çikolata tozunun espressoyla karıştırılması, ardından üzerine aynı lattedeki gibi süt dökülmesiyle meydana gelir. çikolata aroması yoğunluktadır.

    5)CHAI TEA LATTE: Sütün \"chai\" adı verilen özel çay karışımı ile demlenmesi, ardından espressonun üzerine dökülmesiyle meydana gelir. Baharatlı ve güzel bir aroması vardır, kışın iyi gider.

    ESPRESSO MACCHIATO: \"Macchiato\" kelimesi \"leke\" anldıbına gelir. Espressonun üzerine ufacık süt köpüğü dökülmesiyle bir leke oluşturulur. Espressoyu biraz daha hafif sevenlerin tercihidir.

    LATTE MACCHIATO: Lattenin şekilli hali diyebiliriz. Burda süt bardağa önce dökülür, ardından üzerine espresso dökülür. bu sayede yoğunluk farkından dolayı 3 katmanlı güzel bir görüntü ortaya çıkar.

    AMERICANO: Tercihim olan basit kahvedir. Espressonun üzerine sıcak su eklenmesiyle oluşur.

    FiLTRE KAHVE: Espresso temelli olmayan günün her anında içilebilecek hafif kahvedir. iri öğütülmüş kahve çekirdeklerinin sıcak sudan yavaş yavaş geçirilip demlenmesiyle oluşturulur.

    BONUS: LATTE ART NEDiR?: Buharlandırılmış sütün belirli yerlerde belirli şekillerde espressonun üzerine dökülmesiyle şekil oluşturulur. Genelde kalp veya lale gibi şekiller oluşturulur.

    Copy paste yapmadım, kendi yazımdır.

    edit: sorusu olan yazabilir.
    ···
   tümünü göster