1. 101.
    +1
    Evet beyler maça gitmeden önce son bir entry girmek istiyorum.

    Bizimkilerin masayı oraya doğru ilerlerken süzdüm. Baktım bizim bölüm başkanı oturmuş ortaya, iki yanında tanımadığım adamlar var. Onların yanlarında arş. gör. var. Hocanın karşısında da öğrenci asistanlar var. Öğrenci asistanlar benim bir dönem üstüm olanlardı. Hocanın tam karşısına geçip öğrenci asistanların omuzlarına ellerimi attım.

    -"Arkadaşlar kalkmayı düşünmüyor musunuz?" dedim. (Düşünmüyor musunuz kısmını hocaya doğru biraz daha sesimi yükselterek söyledim. Hoca lafı kendine söylediğimmi faark etmiş olmalı ki:

    +"... siz grubu niye bölüp gelip yanımıza oturmadınız?" dedi. O an saçma ani bir çıkış yaptım.
    -"Hocam ben sizin yüzünüzü görmek zorunda değilim. Zaten Van'da her gün görüyorum" dedim ve devam ettim.
    -"Farkında mısınız bilmiyorum ama ayarlanan KYK yurtlarının erkek öğrenciler için son giriş 23:30, kızlar için ise 00:00. Şu an saatimiz ise 23:50. Hadi ben istanbul'da gece başımın çaresine bakabilecek durumdayım. Kızlar yurda giremezse ne olacak, ya da gece dışarıda kalırsak başımıza bir şey gelirse bu durumdan kim sorumlu olacak?" dedim. Hoca kıpkırmızı kesilmişti beyler, ağzını bıçak açmıyordu. Tam o sırada öğrenci asistanlardan biri lafa girdi.

    +"... giriş saatini neden bu kadar dert ediyorsun, ayarlarız o saati." (çocuğun ismi ahmet'ti.)
    -"Ahmet hatırlıyor musun bilmiyorum ama sabah yurda geldiğimizde ilk iş yurt müdürünün odasına gidip bu konuyu konuşmaktı. Adam son giriş 23:30 deyip kestirip atmadı mı, buyur sen söyle. Hem ben istanbul'a 3 günlüğüne gelmişim, bu aşık olduğum şehirde geçirdiğim her saniye önemli, bugün hocam sağ olsun ki bütün zamanımı yedi o kampüste."

    Beyler hoca morarmaya başlamıştı artık, hemen başka bir öğrenci asistan lafa girdi.

    +"... sen istanbul'a canın sıkıldıkça geliyorsun zaten. Sabahtan beri tüm adresleri sen tarif ediyorsun bize, her yerini biliyorsun ara sokakları dahi. Daha neyini gezeceksin." dedi.

    -"Bu kez kendim için değil, arkadaşım için geldim, ilk defa istanbul'a geldiğini söyledi bana. Bunun için buradayım." dedim Betül'ü göstererek.

    Hocaya doğru tekrar dönüp baktım, adamın ban bakışlarından korkmuştum. Cidden çok ürkütücüydü. Tekrar söz alma gereği hissettim.

    -"Hocam bakın sizinle bir sorunum var ve gelip yüz yüze aktarıyorum size, şu an dışarıda bekleyen arkadaşlarım size küfrediyor. Arkanızdan küfür etmek yerine gelip derdimi anlatıyorum size."
    +"Seninle görüşeceğiz ... " dedi.
    -"Görüşelim hocam, her zaman konuşabiliriz. Bu arada saat çok geç oldu yurt için, üstelik bir önceki gece yolculuk yaptık son derece yorgun ve uykusuzum, herkese iyi geceler ben kızları yurduna bırakacağım artık. Gidiyoruz biz." dedim.

    Beyler hocayla o güne kadar aram iyiydi. Arada odasına giderdim, çay kahve bazen yemek bile ikram ederdi. O görüşeceğiz lafından sonra hiç görüşemedik (:

    Kızları kyk yurduna bıraktıktan sonra Çırağan adliye sarayının orada ki kaldığım kyk yurduna geldim. Gece saat 3'tü. Yurda girdim Betül'e ben geldim mesajını atıp direk yattım.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster