1. 9801.
    +7
    herhangi bir sonuç beklemeksizin, ya da herhangi bir yere bakmak istemeksizin, kısacası, her zamanki gibi, dalgın, sakin gözlerle etrafımı inceliyor, kantini tavaf ediyordum gözlerimle.. herhangi bir beklentimin olmadığı o sıradan anda, beklenmedik bir şey oldu sonra.."onu gördüm"..

    sanki bir rüyanın içinde gibiydim.. zaman yavaşlamış, ağırlaşmış.. hatta katılaşmış gibiydi.. elimi uzatsam tutabileceğim..

    kendimi havuz dibinde gibi hissediyorum..bir anda bütün sesler sustu..o tatlı uğultu, yerini sessizliğin sesine bırakmış durumda..ve dediğim gibi, bütün dünya, ağır çekim..

    yanındaki, benim sadece siluet olarak algıladığım arkadaşının anlattığı şeylere kibar gülücüklerle karşılık veriyor.. yanağının üzerine doğru meyleden saçını elinin zarif bir hareketiyle tekrar kulağının arkasına gönderirken siyah ojeli, ince uzun parmaklarını sanki yakın çekime alınmış kadar net görüyorum.. kibar eller.. kibar bilekler.. anlamlı gözler.. gözler... hayatım boyunca gördüğüm en güzel kahverengi olabilir..o kadar sıradan..o kadar güzel.. sıradanlığın hiç bu kadar sıra dışı olabileceğini ummazdım..

    az önce gülümseyen pembe dudaklar bu kez bir şeyler söylemek için hareketleniyor, on türlü mimik de eşlik ediyor onlara, hayatım boyunca gördüğüm, -rüyalarımda bile göremediğim- en güzel yüz, daha da güzelleşiyor.. anlamlar yükleniyor her bir noktasına..ve diğer her şey, geri kalan her şey anldıbını kaybediyor bir anda.. sanki, dünyanın yaşamaya değer bütün güzellikleri, keyifleri, maneviyatı tek bir yerde toplamış gibi.. gökyüzündeki yıldızların tamdıbını tek bir köşeye doluşturmak gibi.. tarifsiz..kelimelerin kifayetsizleştiği, niteliklerin yetersizleştiği,

    diyorum ya, geri kalan her şeyin, ama her şeyin anlamsızlaştığı bir an, bir anlam..

    nefes almayı unuttum.. tsi reyiz bu nedir dıbına koyim biz de mi aşık olalım.onu mu istiyorsun dıbına koyim böyle kız anlatıır mı lan.
    ···
   tümünü göster