1. 126.
    0
    @111 bence aynı noktada duruyoruz ikimizde fütursuzca yapılan harcamalardan şikayetçiyiz. işte ben bunun eğitimle çözülebileceği kanaatindeyim. yanılmıyorsam bir balkan ülkesinde ilkokul çocuklarına paralarını nasıl harcamaları gerektiğini öğreten dersler veriliyordu bunun gibi. tabi ben bugünkü aile koçlarını kastetmiyorum onu hiç düşünme bile.

    kredi kartları konusu yardakçılık değilim benim de şahsen içinde bulunduğum bir konu. geçen ay bankalara daha küçük yaşta kapılmamak için kredi kartımı iptal ettirdim. neden çünkü fütursuz harcamalar yapıyorum, örneğin ihtiyacım olmadığı halde bazı elektronik aletler satın alıyorum. örnek vereyim şu an seyahat ederken müzik dinlemek istesem 5 ayrı cihazdan bu hizmeti alabilirim ve bunların toplam maliyeti 4000 tl. ancak en ucuzu 70 tllik bir mp3 player. dediğim gibi kredi kartını düzgün kullanmayı öğrenene bu bilinci en azından benimseyene kadar kredi kartı kullanmamaya karar verdim. diyeceksin o senin mallığın ama bence benim suçum değil, bana 20 yaşıma kadar hep tüketmek gerektiği öğretildi. ( reklamlar, oyunlar, filmler, ailemin yaşantısı vs. hepimizde olan şeyler ) kredi kartı konusu bence dikkate değer.

    üretici ekonomiyi yönetemez ama siyasi karar alma mekanizmalarında rol oynabilir, bu şekilde bana kalırsa dolaylı da olsa para politikasını belirleyebilir. o bahsettiğin başka zenginler de türkiyenin tamamından kar eden emperyaller oluyor galiba. * ben bugün türk merkez bankasının amerikan ulusal bankasıyla ortak çalıştığını dahi düşünüyorum, imf için aynı şeyi düşünmüyorum. bu spekülasyonları da yaratan onlar zaten örnek 1929 ekim.
    ···
   tümünü göster