1. 26.
    0
    oradan kovulunca tabi ailevi durumlar ortada mecburen işe başlamam gerekiyor. bi benzincide pompacı olarak işe başladım. oradaki işimde sorun olan çalışanlar değil müşteriler olmuştu. genelde her başladığım işte çok çabuk işi öğrenir çalışabilecek kıvama gelirim.

    benzincide işler key üzerinden çalışır. her çalışana ait bir key vardır. benzini bu keyi okutarak doldurursun. daha işe başladığım ilk günde 3 saat sonra benzin koymaya başladığımı görünce elime key verilmişti. ilk 2 hafta çok iyi gidiyordu. daha sonra art niyetli insanlar karşıma tabiki çıkacaktı. çünkü bu benim lanetim. bir gün benzin doldurduğum adam arabanın deposunu kapatmamışsın diyerek geri geldi. ve o gün ilk açığımı vermiştim. toplam 60 lira... fakat aslında depoyu çok iyi kapattığıma emindim. bu olaydan 1 hafta sonra yaşadığım olay bu işle bağlantımı keseceğim olay olacaktı.

    her zamanki gibi vardiyamı aldım sabah. saat 2 civarı bi otomobil yanaştı. citroen c3 dü sanırım. içinde benim yaşlarımda bir genç. arabadan indi. yanıma gelip "kaç yaşındasın" dedi. "19" dedim. "okuyomusun" dedi. "hayır" dedim. "bende 20 yaşındayım okan üniversitesinde okuyorum" dedi. adam iyice yanıma geldi gerile gerile "oğlum bak ne yaparsan yap mutlaka oku böyle benzincilikte hayatmı geçer lan, malmısın dıbına koyim sen" gibisinden bir cümle kullandı. ben sadece "benzin dimi beyfendi" dedim. "bak ben bu yaşıma kadar üniversiteden kaç kız kaldırdım biliyomusun sen" falan diye anlatmaya başladı. ben yine "benzin dimi beyfendi" diye sordum onu dinlemeyip. genelde büyük araçlar mazot, otomobiller ise benzin ile çalışır. mazot dedi ve depoda herhangi bi çıkartma yapıştırılmamıştı. mazot doldurdum arabaya ve araba çalışmadı. bunu neden yaptığını bilmiyorum ama o gün, o güne kadar çalıştığım tüm para kesilmişti, yanlış yakıt koyulursa koyan kişinin maaşından çıkan masraf kadar kesilirdi.

    eve giderken düşünüyordum. acaba bana neden öyle birşey yaptı. sanki ben ona bir kötülük yapmışım gibi. artık daha iyi anlamıştım benim hayatım bir lanetin içindeydi.
    ···
   tümünü göster