1. 351.
    +107 -1
    bakışıyoruz öle birbirimize kısa bir süre bakıştık ama 1 saat gibi geliyo insana ölüm sessizliği amk. annem bi uzaklaşsa babamlara söylicem önce ilk sortiyi atlatıcam arkama desteği alıp anneye söylicez.

    dedim anne çok açım bi kahvaltı yapalım dedim. daha cümlem bitmeden tabii oğlum börek yaptım falan diyip fırladı kadın mutfağa,

    babam anladı tabii özellikle dediğimi, annem çıktı salondan, açıklandımı dedi, evet dedim, niye söylemdin oğlum çok mu kötü dedi, dedim yüzünüze söylemek istedim baba şırnak a düştüm dedim, babam öle çok fazla belli etmezdi içindeki leri ama o yüz ifadesi öyle bir değişirdi ki anlardınız. işte o yüz ifadesine dönüştü birden derin bir off çekti.

    neresi olum hangi bölük falan diye sorulara devam etti. bende cevapladım bir bir. sonrasında annem çağırdı mutfağa hadi gelin falan.

    neyse gittik açıklandı yerim anne dedim, bir derin nefes alışı var ellerini göğsüne zütürüp, sarıldım direk beyler sarılır sarılmaz şırnak anne ama merak etme dedim tugaya düştüm tugayda bişey olmaz dışarı çıkmıyosun komutanın getir zütür işleri masa başı falan tutanak tutmaca falan diye sallıyorum amk.

    ama anneye işlemiyo tabii, şırnak ta kalmış, diğer dediklerim vız geliyo, başladı tabi ağlamaya off oğlum off diyo, babamda oturmuş masaya, tık yok, annem bir yandan sarılıyo bir yandan ağlıyo, o anda dedem bir bağırdı anneme ayten otur diye, mutfağa balyoz inmiş etkisi yaptı resmen amk.
    ···
  2. 352.
    -1
    reserved
    ···
  3. 353.
    0
    rezerved
    ···
  4. 354.
    0
    reserved amk
    ···
  5. 355.
    +6
    ben de piyade asteğmen olarak hatay'da yaptım panpa. 2011. o amanosların dıbına koyum.
    ···
  6. 356.
    +1
    çelik harekatına katıldın mı panpa?
    ···
  7. 357.
    +129
    zaten talimatlara öyle bir alışmışım ki, oturun masaya der demez yemek duasına başlıyoruz moduna girdim.

    neyse dedem bunlara söylenmeye başladı, bu çocuğu böylemi gönderiyosunuz, orada sadece kendisini düşünmesi lazım. tugayda olucak çocuk, rahat olucak, karakolda olmayacak, biraz sakin olun, bişey olacağı yok, çocuğun pgibolojisini bozup göndermeyin, falan diyip bana döndü,

    dedi oğlum sende kendini düşün, aklın burada olmasın. merak etme bişey olacağı yok. aslan gibi gidip geliceksin falan dedi. işin %90 nı nı halleti sağolsun. sakinleşti ortam. dedim 5 gün buradayı m keyfini çıkartalım bilmemne, sonra başladık işte kahvaltıya onlar anlatıyo ben dinliyorm ben anlatıyorm onlar dinliyo. ardından istirahat ettim 2 3 saat kadar. yağmurla akşam buluşacam saat erken iştedir diye.
    ···
  8. 358.
    +30 -3
    @311 katıldım panpa.
    ···
  9. 359.
    0
    @313 sarızeybekle orda mı tanıştın? osman paşa'ylamıydın?
    ···
  10. 360.
    +134
    sonra beyler, yattım saçma sapan rüyalar görüyorum böyle, asker üniformalarıyla ali sami yene maça çıkıyorum falan çok net hatırlıyorum yani.

    uyandırdı annem tembihlemiştim şu saatte kaldır diye. kaldırdı hala açım amk, anneme dedim tepeleme tabak hazırlamış ama 1 haftada göbek yapıp o kadar eğitimin içine etmemek lazım diye az bişey attım ağzıma çıktım.

    yağmurun yanına gittim. çıkışını bekledim. kapıda ellerimde çiçekler *

    sınıf arkadaşı vardı o çıktı önce, falan gördü sarıldı hoşgeldin kısa saç yakışmış falan fit olmuşsun maşallah, dedi yağmur geliyo şimdi dedi. bekliyoruz, amk kapıdan bir çıktı o anı anlatamam size yavaş çekim panpa gözleri ışıl ışıl amk. omzunda çanta ellerinde ders kitapları.

    ceylan gibi sekiyo son üç merdiven basamağını zayıflamış hafiften, saçlarıda kısa yapmış ama hala sarı saçlı boyadan vazgeçmek yok mavi gözler çakmak çakmak.

    bir sarıldım beyler yemin ediyorum o saniye ayak parmaklarımdan kafama kadar tüyler diken diken, yemin ediyorum yabancılık çektim bir anda. uzun zaman olmuşi, sesi bile yabancı geldi telde görüşmemize rağmen ses canlıyken değişiyo tabii.

    uzun süre sarıldık aga. normalde pek istemezdi öğrenciler önünde öle sarılma muhabbetini hoş karşılanmaz diye ama o anda gibmişiz dünyayı.
    ···
  11. 361.
    +1
    reseved.
    ···
  12. 362.
    +1 -17
    kız olmaz ki askerlik anısında okumıycam.
    ···
  13. 363.
    +48 -3
    @314 tanışmadım hiçbiriyle panpa asteğmensin amk generalle tanışmak imkansıza yakın. sadece erdal sarızeybekle o zaman binbaşıydı yanlış hatırlamıyosam, aynı yemekhanede yemek yedim o en ve 300 kişi o çok uzağımda oturuyodu zaten.
    ···
  14. 364.
    +3 -7
    yeşil dağlar menekşeli canım yeşil dağlar menekşeli
    ···
  15. 365.
    0
    rezerved
    ···
  16. 366.
    +7
    a.q içime acaip bi karamsarlık düştü yaşama sevincimi aldın
    ···
  17. 367.
    +90 -1
    hemen yapıştım eline, tuttuğum gibi kadıköy sahile, boğaz dedin mi akan sular dururdu ikimiz içinde.

    ikimizde de yüzümüzdeki gülümseme ekgib olmuyo, yüz felçi gibiyiz amk, devamlı sırıtıyoruz *

    sorgu sualler akabininde başladı tabi, napıyosun nası geçiyo nası oralar nası buralar, zayıflamışsın sende zayıflamışsın saçların çok kısa olmuş dedi bende dedim seninde saçların çok kısa olmuş niye kestirdin güzelim saçlarını falan.

    hemen tipik kız cevabı beyenmedin mi yoksa dedi tabi bizde aynen kıvırmaca yok olurmu neden beyenmiyim merak ettim falan, ki hakikaten çok tatlı durmuştu orası ayrı.

    dedim yağmurum zayıflamışsın bana benzemişsin, sende mi eğitimdeydin burda dedik gülüştük falan işte dedi sen nasılsan bende öyleyim askm falan dedi,

    (meğerse beyler zayıflık ilaçların verdiği etki iştah kapatıyo kısa saçlarıda saçları dökülmeye başlamış kısa kestirmiş oda yemin ediyorum aklımın ucundan bile geçmiyodu o sıra)

    çayların biri bitiyo biri geliyo, bende yakıyorum sigaraları arka arkaya 6.cıya geçtim sanırım onun karşısında aldı elimden kaptı, dedi hani 5 taneydi yalan mı söylüyosun orada içiyosun dimi falan yalandan şımarık triplerde. desem ki askm içemiyorum orada zaten içiyim bitane daha tmm askm iç dicek ama dedim ya aksi bişey yapmak istemem asla tamam dedim unuttum.

    içme askm dedi kanser olursun bak dedi, yok bitanem merak etme dedim bende.
    ···
  18. 368.
    0
    devam panpa
    ···
  19. 369.
    +11
    Bende vanda yaptım asteğmen olarak. Şansıma vanın tüm karakollarına hakkari şırnak karakollarını gezdim. inşaat işlerine bakmak için hep gezdim çok taktan yerler Allah orada askerlik yapanlara sabır versin. Bitirdikten sonrada pgibolojileri çabuk düzelsin çok fena
    ···
  20. 370.
    +62
    @320 panpa asteğmen olarak nereye düştüğüne bağlı bazı karakollar var 20 30 kişilik orada karakol komutanı olabilirsin en yüksek rütbeyle. ama genelde senden büyük rütbeliler var etrafta.

    ama timi soruyosan timin en yüksek rütbelisi sensindir genelde, tabi teğmenlede olabiliyor bazen. ama 20 yıllık bi astsubay da olur tecrübeli. ona işte öle komutanlık sökmez. son sözü sen sölersin elbette. ama o adamı dileyeceksin. hayat sigortası astsubaydır bir timin.
    ···