1. 51.
    0
    la bu film gerçekten 1968 de mi çekilmiş
    2011 de bile biz böyle film çekemiyoruz
    ···
  2. 52.
    0
    bugun izledim 20 yasında biri olarak fazla bilgiye sahip deilm tabiki amg kendi kafamda anladıklarıma göre 5 dkk siyah ekran gösterior her sey buradan varoldu falan filan ayagı yamulmuyorsam.

    yine insan düşünüyor insan yok olmayı sonlandırabilir mi lan? yokluk olsa o siyahta olmazdı amg o siyagı yokedecek bişi olmazdı ne kadar kendimi gibsem gibeyim bunun sonu yok bu böle devam eder

    enteller kendilerini zeki akıllı herkesten farklı görmeye devam etsin bende onların bildiklerini biliorum ve destekliorum ama bilmediklerinide biliorum neyin nasıl oldugunu yani sundan eminim ve bu filmde zten bildiin düpedüz aptal entel filmmi amg... ama bize sökmez

    bu mudur yani varolus maddecilik hasgibtir amg kendilerini gibsinler..

    film gözüyle bakanlarada tavsiyem... eger azcık mantıgınız varsa filmi kavrarsınız zevk alırsınız şaşırılacak tek yanı filmin 68 de nasıl böle film cekilmiş demekten baska bir gibim yok...
    ···
  3. 53.
    0
    en iyi bilimkurgu en iyi uzay filmidir bence. filmi sevmeyenler hatta nefret edenler olacaktır ama bu filmi asla kötü yapmaz. başta bu filmi izleyecek panpalarım felsefeye meraklı olmalılar özellikle yaradılış falan evrimde meraklı olsalar iyi olur boyutlar uzaylılar gibi konularda da araştırma yaparak filmi izlemeye başlarlarsa en azından filmin ana konusunu kavrayabilirler. aradaki ayrıntıları da filmden sonra çeşitli sitelerdeki eleştiri yazılarından tamamlarlar. eyyorlamam o durkine bu film acayip değiştirdi amk. starchild diyor gidiyorum.
    ···
  4. 54.
    0
    nasıl açılmaz bu başlık

    reserved
    ···
  5. 55.
    0
    vay amk dedirtir
    ···
  6. 56.
    0
    (bkz: space odyssey ne taktan film bir şey anlamadım)
    ···
  7. 57.
    0
    orada ki siyah taş allah mı oluyor ben anlamadım
    ···
  8. 58.
    -1
    big bro watching u baby
    ···
  9. 59.
    0
    '68 e göre efektler çok iyi.
    ben sadece maymunun ekemiği eline alıp insanın yıkıcılığının ilk simgesi olduğunu anladım.
    ama dua etsin johann strauss 2 nin mavi tuna valsini koymuş yoksa gibsen izlemezdim sonuna kadar.
    bi de karının yemek zütürürken duvarlarda yürümesi hoşuma gitti onun dışında bişey anlamadım.
    genel kültürüm de gayet yerindedir ama bu filmden bişey anladım diyen varsa anasını çok ağır gibeyim.
    ···
  10. 60.
    +4
    beyler sadece filmi izleyerek bi şey anlamanız imkansız. ben bunun kitabını da okudum. kitabı harbiden 10 numara kitap. ayrıca filmden daha açık anlatımı var. şiddetle öneririm kitabı.
    konu şu gençler. şimdi evrende bi tane uzaylı bi varlık var. ama bunlar öyle bi evrimleşmiş ki, artık maddenin sınırlarını aşmışlar. yani sadece bilinçleriyle evrende takılıyorlar anladınız mı. yani bildiğiniz tanrı gibi aslında. ayrıca bu uzaylıların en çok istediği şey de bilincin evrende daha fazla yayılması. bu yüzden filmin başındaki maymun adamların bilinçlerini arttırmak için o siyah tektaşı gönderiyor ve silahı icat etmelerini sağlıyor. böylece o maymun adamlar kemikleri silah olarak kullanıp domuzları avlayabiliyorlar.
    2. kısımda insanlar aya gidiyor. ayda da o tektaşa rastlıyorlar. aslında uzaylılar, aya o tektaşı alarm için koyuyorlar. yani "artık insanlar aya çıkabilecek kadar teknolojilerini geliştirmişler. yani artık bi sonraki aşamaya geçmek için hazırlar." alarmını vermek için o taş aya konuldu. insanlar o taşa rastlayınca, taş doğrudan jupiterdeki uyduya sinyal gönderiyor. çünkü o uyduda asıl tektaş var. daha sonra dave oraya gidiyor ve artık en son evrimi geçirip madde engelinde kurtuluyor ve o da tıpkı uzaylılar gibi yıldız çocuk oluyor. filmin sonundaysa dünyaya doğru gidiyor. çünkü aynı evrimi tüm insanlığa yayacak.
    böyle bi şey işte amk.
    ···
  11. 61.
    0
    bi gibim anlamamıştım bu filmden
    ···
  12. 62.
    0
    bazı bölümlerini hızlandırsan en azından 20 dakika kısalır mk. tabi tasvip etmiyoruz
    ···
  13. 63.
    0
    filmi anlamak için belirli şartlar gerekiyor.

    2010 haziranında bu filmin maymunlu sahnesini bitirememiştim. ilerde ne var? diye tak tak geçip kapatmıştım. o zaman district 9 gibi filmler zevkli geliyordu. yaz geceleri yayınlanan nicolas cage filmlerini seviyordum. yine de godfather gibi belli başlı filmleri beğenmişimdir. ama bu filmi o zaman anlayacak altyapı yoktu.

    bu kadar zaman içinde yüzlerce dizi bölümü yüzlerce film yüzlerce yazar yüzlerce kitap onlarca filozof yüzlerce sanata dair şeylerden haberim oldu bilgi sahibiydim, öğrendim.

    şimdi 2013 haziranında maymunlu sahneyi gözümü kırpmadan seyrettim. maymunun havaya attığı kemiğin, uzay aracının gözüktüğü sahneyle birleşmesine kadar, dialoglardan çok görüntünün önemli olduğu filmi yavaş yavaş anlayarak izledim. tamamiyle anlamadım tabi sonuçta bu kubrick ipnesinin bakış açısı farklı olabilir bizimkiler de öyle. son sahne aslında şunu demek istiyor, şurası böyle diye kesin bir sonuca varılamaz.

    bilimkurgu filmlerinde hep bir savaş vardır. star wars'da silahlar patlamalar, ışın kılıçları anlık göz zevkine hitap edecek şeyler olmasaydı bu kadar giblenmezdi heralde. star trek de öyle. fazla bilgim yok ama orada da bir savaş durumu var. düşmanlar filan.

    sırf gerçekçiliğinden dolayı en iyi bilimkurgulardan biri bu. 68 de çıkmış film. o yıllarda aya gidilmedi daha. bu adamlar amerika'dan önce aya ayak basabilirlerdi bu görüntülerle. o "çuv çuvv" silah sesleriyle amaçsızca uzayda birbiriyle savaşan filmlerin dıbına koyarak yazıyı kapatıyorum.

    edit: ek olarak http://tr.scribd.com/doc/...Clarke-Uzay-Maceras%C4%B1

    bir de savaş pgibolojik bir savaş olarak anlatıldığından hollwood'un görsel savaşlarından ayırmak gerekiyor. film hakkında adam gibi yoruma rastlayamadım. herkes 2.30 saatinin harcandığını yazmış. en anlamsız bulduğum şey de bu. bu adamlar 90 dk maç izlemesini biliyor. neyse sizin değerli zamanınızı daha fazla çalmayalım.

    edit2: tabi filmi kıyaslama yaparken şunu da ekleyin. incil'i hary potter'la kıyaslamak mantıklı mı? incil anlattıklarıyla yaratılıştan girip başka bir yerden çıkarken hary potter öyle değil işte. bu film de "sonunda adam ölüyor" mantığıyla çekilmemiş. kutsal kitaplara sıkıcı demek nasıl saçmadır bunu unutmayın. filmi 2013 yılında sinemaya sürün, sıratacak bir tek sahne yok. bilgisayarların gelişimi dışında. o da yılına göre normal. şöyle de bir gerçek var bu filmi 2013 yılında türk sinemasının çekmesi i m k a n s ı z a yakın.

    edit3: herkes gibi ben de maymunları gerçek sandım. tabi arada 2-3 yavru mavru maymun olabilir ama maymunlar bildiğin oscarlık oynamışlar. bunları konuşan birini görmedim, varsa yoksa neden 5 dk kara ekran vardı filan.
    Tümünü Göster
    ···
  14. 64.
    0
    baba bir kere kübrick imzası taşıyor
    ···
  15. 65.
    0
    2001. entrym bu filmin başlığına olsun.
    ···
  16. 66.
    0
    filmi de gibim yazanı yöneteni de bu ne dıbına koyim lan. üç buçuk saat beyin amcıklaması yaşadım başka hiç bi gibime yaramadı hatta ekşide yorumlarıda okudum da yine bi tak olmadı. katıldığım tek yorum filmi çektikten sonra yönetmende yapımcı da aga biz film çektik ama iyi mi yaptık kötü mü bilemedim demiştir.
    ···
  17. 67.
    0
    kubrick'in 68 yapımı filmi. geçen sefer dvdsini adım diye sevinmiştim, eve geldiğimde daha önce yine almış olduğumu fark ettim bi üzüldüm.

    http://imgim.com/20131012_161322.jpg
    ···
  18. 68.
    0
    2014de 2001 e bir yorum yapıyım böyle film olmaz olsun. bu nasıl bir beyinden çıkmadır. nasıl bir izleyiciyi sıkmadır. insanı aptal yerine koymadır.

    imgeleri saklayakda 1000 kere izleyince anlasınlar. adamlar site yapmış sırf filmi anlatsın diye. yok aga 1000 kere izle yine tüm filmde ne demek istiyo anlayamıyosun sürükleyici de değil izliyosan kubrick in adı için izliyosun iki review okuyunca da adama tapıp devam ediyosun hayatına
    ···
  19. 69.
    0
    1968 yilinda cekilmis imdb sirasi 110 olan Stanley Kubrick filmi. Basrollerde, Keir Dullea, Gary Lockwood var http://www.imdb.com/title/tt0062622/
    ···
  20. 70.
    0
    rezerved
    ···