1. 87.
    0
    @1 panpa teorini açklarmısın biraz konu şu anda saptı istersen farklı bir başlık aç ya da burdan devam et seninle biraz fizik gibertmesi yapalım bu konuda tartışabilecek kadar bilgim var
    bu arada dediklerin mantıklı geldi ama tam olarak açıklarsan daha iyi olur
    yarın tekrar bakarım buraya
    ···
  2. 86.
    0
    entry nick.
    ···
  3. 85.
    0
    evrende iki farklı nokta ele alalım. birinde zaman yavaş aksın. diğerinde hızlı aksın. birinci gözlemci ciks yapmaya başladığında, ikinci noktadaki gözlemci o kişiyi ağır çekimde ciks yaparken izler. yarım saatte karıyı beceren birinci noktadaki adam işini bitirip keyif cıgarasını tüttürmeye başladığında, ikinci noktadaki gözlemci hala adamı karının üzerinde ileri geri gidip gelirken görmeye devam etmektedir. algıda zaman ikisi içinde aynı amk. tersi durumda ikinci gözlemcinin ciks hayatını, birinci gözlemci erken boşalma olarak algılayacaktır. yani zaman kavramı mekandan bağımsız gelişen bir olgu değildir. zaman kavramı= mekan(birinci nokta)+olay(ciks) iki gözlemci içinde farklı, isaac newtonun dediği gibi sabit değil, einstein ın dediği gibi göreleli bir kavramdır.

    daha önce yazdığım cevap gitmedi amk.
    ···
  4. 84.
    0
    prezervasyon alayım okurum bi ara
    ···
  5. 83.
    0
    reserved bir kaç aya çok salam teorilerle geleceğim
    ···
  6. 82.
    0
    başlık diriltme servisi:
    ---
    başlık diriltme servisi.
    ···
  7. 81.
    0
    başlık diriltme servisi:
    ---
    başlık diriltme servisi.
    ···
  8. 80.
    0
    başlık diriltme servisi:
    ---
    başlık diriltme servisi.
    ···
  9. 79.
    0
    @78 çok büyük bir yoğunluk diyeyim o zaman. kastettiğim baya büyük olması kolay anlaşılsın diye sonsuz dedim.
    ···
  10. 78.
    0
    abisi hele bi theoretical physics al 3 sene makaleler oku makaleler yayınla sonra gel yaz giblen
    ···
  11. 77.
    0
    universed.
    ···
  12. 76.
    0
    @77 "sonsuz yoğunluk" dışında dediklerine katılıyorum.
    ···
  13. 75.
    +1
    @42 sicim değil m kuramı daha çok ilgi görüyor artık ondada 11 boyut var.
    @43 öbür boyutları görememenin sebebini örnekle açıklayayım:bi çizik atıyorum
    ____________________
    bu çizikte neyi ağırlıklı yani kastettiğim hangi boyutu görürsün? 1 inci boyutu. diğerleri görülmeyecek kadar küçük işte gerçek hayatta da bu boyutlar görülmeyecek kadar küçük.

    neyse konuya dönek. ilk başta her şeyin tek bi noktada birlikte olduğunu farz etsek ki öyle düşùnüyoruz. o yer muhtemelen sonsuz bir yoğunluğa sahip olacaktır. tam olarak şeklini bilmediğim(iz) için tam bi yorum yapamıyorum fakat sonsuz yoğunluk varsa ve orda her şey varsa zamanın payına da yoğunluk düşer. bilmem anlatabildim mi?

    I'm got me me.
    I'm got me me.
    I'm got me me.
    ···
  14. 74.
    +1
    @59 dediğin gibi; hawking'in kara delikte zaman kavramı açıklamasındaki bu iki gözlemcinin zamanı nasıl algıladıkları mevzu bahistir. Devamında "Bu da zamanın göreceli bir kavram olduğunu" gösteriyor demiş ve sıçıp uçuşa geçmişsin *
    Hawking, bu iki gözlemci ile yaptığı bu fiksiyon deneyinde zamanın göreceli bir kavram olduğunu anlatmaya çalışmıyor. Tam aksine, bu iki gözlemci farklı kişiler değiller. Aynı kişinin, bulunduğu yere göre değişen (Sıfır noktasından kara deliğe doğru olan skalada) bir kavramdır zaman. Yani zaman, kişinin algısı dışında değişen bir olgudur; ispatlanan şey budur.

    "evrenin hiçlikten yaratıldığını söyleyip de zamanın madde olduğunu iddia etmek, tüm bilimi gibtir edip uçuşa geçmekle açıklanabilir" bu cümleni çok anlayamadım açıkçası. ne alakası var panpa? * Evet, maddenin de, antimaddenin de bir hiçlikten var olduğunu savunanlardanım. Ama big bang sonrası genişleyen bu hacimde (ki buna evren diyoruz), hacmin komponentlerinden birisi olan "Zaman" kavrdıbını kişi algısından bağımsız bir şekilde açıklamak, neden bilimi gibip atıp uçuşa geçmek oluyor bunu biraz daha açar mısın lütfen? *

    Kendi hayatımdaki bir zaman dilimini ele alıpta bu sonuca elbette varamam çünkü değişim göstermeyen veya gösteren ama bu değişimi algılayamadığımız "Zaman" kavrdıbının tam içindeyim. Zamanın bir hacim sahibi olduğu ve genişlediğini kendi hayatıma bakarak görmem mümkün değildir. Bu kavramı görebilmek ve anlayabilmek için evrenin sınırına, genişlediği yere bakmamız lazımdır. içinde bulunduğumuz ve/veya işgal ettiğimiz evren hacmi ise bu sınırdan oldukça uzaktadır. Bu yüzden burada tartıştığımız kavramı, hayatımla bunu görebiliyor muyum? şeklinde bir soruyla sorgulaman son derece mantıksızdır.

    "zaman kavrdıbını insan zihninde oluşmasına neden olan iki olgu var, mekan ve olay. bu ikisinden birisini gibip attığın vakit, ortada zaman diye birşey kalmaz" gibi çok ilginç bir cümle daha kurmuşsun * Mekan ve olayın birbirine bağımlı bir şekildeki değişimi zamandır demeye çalıştın sanırım? Böyle demeye çalışmadıysan bu cümlen de pek bir anlam ifade etmiyor.
    ···
  15. 73.
    0
    okumadım mekanik vizesi var yarın onada çalışmadım nivtonun dıbına koyayım
    ···
  16. 72.
    0
    reserved
    ···
  17. 71.
    0
    Zamanın kütlesi var ama habertürk daha ağır lan ne komik ank ahahahahah
    ···
  18. 70.
    0
    ve fiziği gibiyorsun amk
    ···
  19. 69.
    0
    binler uzman olan varsa benim x e me de baksın bir:

    http://imgim.com/5195incic9632883.png

    30 dk da uydurmuştum.

    edit:ameleyim,ağır işsizim.
    ···
  20. 68.
    0
    Beynini kullanan insanların olduğunu görmek gûzel pampa fakat zamanla mekán birbiriyle tümleşik bi yapıda zamanı degferlendirirken mekánı hiçe saymak olmaz tabi kara deliklerin yajut ıßdık hızının şuan için bizi bir fayda sağlayacağı yok ilerde teknoloji gelißdirse belki zaman bükülebilir ancak benim fikrimce paralel boyutlar arası yolculuk belki bi ihtimal yapılabilir blinen ya da öngörûlen 24 boyut olduğunu varsayarsak mekanda yolculuk yaptığımız gibi zamanda da yolculuk yapılmış olabilir çok uzun konu burda yazmayla bitmez pampa hadi kolay gelsin
    ···