1. 176.
    +1
    @143 panpa daha önce yazdım zaten bu konuyu, tekrar kopyalıyorum senin için;

    vuruş skillerinin ağırlıklı olduğu muay thai, kick taks, taks, tekvando, hapkido, wing chun gibi sanatlar ve ecnebilerin grappling arts olarak tabir ettiği yakın mesafede tutuş, kırış, boğuş ve fırlatma gibi teknikleri içeren judo, jujutsu, aikido, brazilian jiu jitsu gibi sanatları tercih edebilirsin.

    bahsettiğim tüm bu sanatları düzgün dojolarda, düzgün hocalar eşliğinde icra edersen işin ruhsal-düşünsel-felsefi boyutunun da zevkine varabilirsin. dojo seçimi tamamen araştırma ve deneyim meselesi.

    özellikle japon sanatları japon kültürünün bir mahsulü oldukları için (karate, judo, jujutsu, aikido... ) düşünsel-felsefi boyutları daha ağır basan sanatlardır.

    sokakta kendini savunmak için kısa vadede tüm sanatlarda aynı gelişimi sağlayamazsın. bazı sanatların antrenman ve içerikleri uygulanmaları bakımından daha zahmetlidir ve daha uzun süre ve sabır isterler.

    sana tavsiyem sadece sokakta kendini savunmak istiyorsan taks, kick taks, muay thai gibi vuruş öncelikli sanatlara elinden geldiği kadar güreş, judo veya brazilian jiu jitsu tecrübesi eklemen.

    hiç olmadı krav maga ile ilgilen. olmadı mma antrenmanlarına katıl.

    işin püf noktası o mu bu mu diye düşünüp durmaktansa harekete geçmek, sanatları yerlerinde görüp mümkünse antrenmanlarına katılıp kişiye en uygun olanını seçmek.

    özellikle istanbul, ankara ve izmirde her türlü sanatın dojosu mevcut.
    ···
   tümünü göster