1. 151.
    0
    hangisi daha etkili panpa
    ···
  2. 152.
    0
    @108 taks ve kick taks özünde çok farklı disiplinler değil. duruş, gard, karşı ataklar ve teknik zamanlamaları çok benzerdir.

    her iki disiplinde de kafa bölgesine rakibe ciddi anlamda zarar verebilecek vuruş teknikleri mevcut. taks yumruk kombinasyonlarının çeşitliliği ile en etkili yakın dövüş sanatlarından biridir. ayrıca taks sanatında gard alma ve darbelere karşı kendini koruma gibi teknikler önemli yer tutar. kick taks da taks gibi etkili vuruş tekniklerine sahip, üstelik tekme, diz ve dirsek kombinasyonlarını da (özellikle muay thai sanatında) bünyesinde barındırıyor.

    taks ve kick taks sanatlarını mukayese etmek zor, sporcusuna ve ortdıbına göre değişkenlik gösterebilir. fakat şu açıktır ki kuralsız bir müsabakada profesyonel bir taksör ve kick taks sporcusu benzer avantajlara sahip olacaklardır. kick taks sporcusu tekme, diz, dirsek gibi değişik ve şaşırtıcı silahlara sahipken taksör ise bu silahların kullanımında ortaya çıkacak gard boşluklarını tehlikeli şekilde değerlendirecek yumruk kombinasyonlarına sahiptir. önemli olan bu iki sanattan ziyade icra eden sporcuların kondisyonu ve yeterliliği aslında.

    parkinson konusuna gelince. taks veya kick taks ile ne kadar uzun süre uğraştığından ziyade ne sıklıkla ve ne ölçüde uğraştığına göre değişebilir. kafana aldığın darbeler senden çok daha uzun bir süreden beri bu sanatlarla uğraşan kişilerden fazla olabilir. bu fiziksel özellikler ve sanat deneyimi ile ilgili bir durum.
    ···
  3. 153.
    0
    @109 aikido bir savaş sanatı panpa. rakibini ona küçük sürprizler yaparak tutup fıtlatma sanatı değil. içerisinde inanılmaz sert teknikler barındırır. ama genellikle dojolarda bu sertlik sanatın içerisinde olmadığınız anlarda farkedilmez.

    aikido teknikleri oldukça fazla ve çeşitlidir. her yönden gelen her şekilde (silahlı silahsız yerde ayakta) saldırı için geliştirilen tekniklere sahiptir. ama çok uzun süreli çalışma ve sabırlı bir öğrenme süreciyle öğrenilebilirler. klagib jujutsu kökenli bir sanat olduğu için içerisinde bilinenin aksine vuruiş teknikleri de barındırır fakat bu teknikler bir çok dojoda öğretilmez.

    gerçek bir dövüş durumu içerisinde aikido'nun sıkı çalışılmış ve öğrenilmiş olduğunu varsaydığımzı takdirde yararları: çok iyi refleksler, darbelere karşı çok çeşitli gard ve kaçız pozisyonları, yerde kendimizi savunabileceğimiz bir çok teknik, silahlı saldırıları etkisiz hale getireek teknikler, kırış, boğuş ve tutuş teknikleri, düşme sendeleme gibi durumlarda hayat kurtarıcı darbe yumuşatma teknikleri; bu liste böyle uzar gider..

    fakat unutulmaması gereken konu şudur ki; bahsi geçen teknik kabiliyet asla 5-6 ayda oluşmaz. hele hele silahlı bir saldırıyı aikido teknikleri ile bertaraf edebilmek için yıllar süren zorlu bir eğitim gerekir.

    kick taks, taks, muay thai, hapkido gibi vuruş öncelikli branşların daha kısa sürede sokak dövüşünde daha efektif olmasının sebebi aikido'dan daha iyi sanatlar olmaları değil; aikido'nun teknik anlamda çok daha farklı, çeşitli ve zorlu bir yapıda olmasıdır.
    ···
  4. 154.
    0
    @112 senin bahsettiğin şekilde "dötten kan getirme" amacıyla başlarsan hiç bir dövüş sanatından yüzde yüz verim alamazsın. evet belki sokakta kemik kırar noktaya gelebilirsin dövüş sanatlarıyla uğraşarak ama bu zihniyetle işi sonuna kadar zütürüp yetkinleşecek motivasyonu sağlayamazsın gibi geliyor bana. işin felsefesinden dem vurduğun için böyle yazdım.

    sana tavsiyem taks, kick taks veya muay thai sanatları olacaktır. tutuş, boğuş ve kırış teknikleri için aikido'dan ziyade (olaya bakış açını düşününce aikido'dan ziyade) jiu jitsu, judo veya jujutsu tavsiye ederim..

    ankara'da iyi bir jiu jitsu takımı var diye duymuştum, bir araştır istersen.
    ···
  5. 155.
    0
    @113 dövüş sanatlarında ciddi yaralanma riski her zaman vardır. örneğin ben judo antrenmanında az kalsın ayak bileğimi kırıyordum. sıkı bir vücut için fitness antrenmanlarını (mesela cross training) tercih etmeni öneririm. hem çekindiğin yaralanma olayından uzak kalmış olursun. daha sonra vücudun istediğin şekile girdiğinde arzu edersen dövüş sanatlarıyla ilgilenmeye başlayabilirsin.
    ···
  6. 156.
    0
    @117 hepsini öneriyorum panpa. zaten başladıktan sonra sen istesen de istemesen de o züt yerinden kalkacak. *
    ···
  7. 157.
    0
    kickbox cuyum sorularınızı alabilirim mesaj atin panpalar.
    ···
  8. 158.
    0
    @119 yumruklarının gelişimi için öncelikle yumruk atarken vücudunun alması gerekn pozisyonları ve duruşunu geliştirmeye gayret et. yumruk atmak sadece kollar ile alakalı bir durum değil. ayakların ve bacakların konumu, belin hareketi, omuzların pozisyonu gibi öenmli noktaları daha iyi kontrol etmek için çalış; hocandan yardım al. gölge taksu ve kum torbası antrenmanlarına patlayıcı fitness antrenmanlarını da eklemeni tavsiye ederim.
    ···
  9. 159.
    0
    sen hangisini önerirsin panpa bu arada muay thai nasıl ?
    ···
  10. 160.
    0
    @130 daha önce başka bir panpamıza verdiğim cevabı aynen yapıştırıyorum.

    judo, taks, kick taks, muay thai, wing tsun, aikido, krav maga, karate vs... bu liste uzar gider. bahsi geçen sanatların mümkünse önce videolarını izle; tatbik edilen salon ve dojolara gidip yerinde gör, kendine en uygun olanı seçmek sana kalmış.

    judo, güreş, sambo, jiu jitsu, jujutsu ve aikido gibi dövüş sanatlarıyla başlaman daha mantıklı olabilir. tabii kendi zevkine göre taks, kick taks, tekvando, karate, hapkido gibi vuruş tekniklerinin ön planda olduğu sanatlara da yönelebilirsin.

    hemen hemen tüm sanatların dojoları özellikle istanbul'da mevcut.
    ···
  11. 161.
    0
    @124 Bjj de Eren Anlar kahverengi kuşak sanırım. Türkiye'de ki sayılı adamlardan.
    Ankara'da ders veriyor, gitmek, bilgi almak isteyen olursa yönlendirebilirim.
    ···
  12. 162.
    0
    @124 panpa dötten kan getirme ağır oldu farkındayım ama şunu diyorum abi ben kavgacı bir insan değilim ve dövüşmeyi bilmemde ve öyle aşırı güçlüde değilimdir yani şimdi ben adama tekme yumruk dalsam ağzıma ağzıma vurur yollar beni evime adam ben böyle fazla güç sarfetmeden rakibi etkili bir şekilde yıkmayı istiyorum orada biraz aşırı oldu panpa kusura bakma yani felsefesi olsun gerçekten istiyorum yani böyle usta-öğrenci ayrımı olsun ne bileyim üst kuşak-alt kuşak ayrımı (suistimal etmekten bahsetmiyorum) ve hani sürekli çalışma değilde mesela hocanın toplanın gençler pilavlı sohbet yapacaz demesini ve hikayeler anlatmasını falan... Ulan işte sevgikoyum ben böyle bildiğin capon filmlerine özeniyorum ne pis bi zevkim varsa artık...
    ···
  13. 163.
    0
    @132 panpa daha önceki entrylerimde de bolca belirttim onları da okuyabilirsin; senin için tekrar yazacağım.

    vuruş skillerinin ağırlıklı olduğu muay thai, kick taks, taks, tekvando, hapkido, wing chun gibi sanatlar ve ecnebilerin grappling arts olarak tabir ettiği yakın mesafede tutuş, kırış, boğuş ve fırlatma gibi teknikleri içeren judo, jujutsu, aikido, brazilian jiu jitsu gibi sanatları tercih edebilirsin.

    bahsettiğim tüm bu sanatları düzgün dojolarda, düzgün hocalar eşliğinde icra edersen işin ruhsal-düşünsel-felsefi boyutunun da zevkine varabilirsin. dojo seçimi tamamen araştırma ve deneyim meselesi.

    özellikle japon sanatları japon kültürünün bir mahsulü oldukları için (karate, judo, jujutsu, aikido... ) düşünsel-felsefi boyutları daha ağır basan sanatlardır.

    sokakta kendini savunmak için kısa vadede tüm sanatlarda aynı gelişimi sağlayamazsın. bazı sanatların antrenman ve içerikleri uygulanmaları bakımından daha zahmetlidir ve daha uzun süre ve sabır isterler.

    san tavsiyem sadece sokakta kendini savunmak istiyorsan taks, kick taks, muay thai gibi vuruş öncelikli sanatlara elinden geldiği kadar güreş, judo veya brazilian jiu jitsu tecrübesi eklemen.

    hiç olmadı krav maga ile ilgilen. olmadı mma antrenmanlarına katıl.

    işin püf noktası o mu bu mu diye düşünüp durmaktansa harekete geçmek, sanatları yerlerinde görüp mümkünse antrenmanlarına katılıp kişiye en uygun olanını seçmek.

    özellikle istanbul, ankara ve izmirde her türlü sanatın dojosu mevcut.
    ···
  14. 164.
    0
    @131 link de verelim tam olsun panpa.

    (bkz: http://www.ankarabjj.com/)
    ···
  15. 165.
    0
    hocam olduda adam ölmedi ne yapcaz?
    ···
  16. 166.
    0
    beyler kavgadan cok iyi kacarim hemde acayip tekniklerim var tugmek ogrenmek isteyenler varsa mesaj atabilr veya yazsin buraya.
    ···
  17. 167.
    0
    ananı dövüş sanatları yaparak gibtim
    ···
  18. 168.
    0
    @2 mma eğitimi nerde aldın?
    ···
  19. 169.
    0
    kavgada hangi tür dovus sanatı daha etkilidir(acemi orta seviye olduğumuzu dusunursek karşıdaki adamda bildiğin sokaktaki oç lardan biri)

    mesaj atarsan sevinirim panpa belki görmem yazdığını
    ···
  20. 170.
    0
    @139 panpa daha önce yazdım zaten bu konuyu, tekrar kopyalıyorum senin için;

    vuruş skillerinin ağırlıklı olduğu muay thai, kick taks, taks, tekvando, hapkido, wing chun gibi sanatlar ve ecnebilerin grappling arts olarak tabir ettiği yakın mesafede tutuş, kırış, boğuş ve fırlatma gibi teknikleri içeren judo, jujutsu, aikido, brazilian jiu jitsu gibi sanatları tercih edebilirsin.

    bahsettiğim tüm bu sanatları düzgün dojolarda, düzgün hocalar eşliğinde icra edersen işin ruhsal-düşünsel-felsefi boyutunun da zevkine varabilirsin. dojo seçimi tamamen araştırma ve deneyim meselesi.

    özellikle japon sanatları japon kültürünün bir mahsulü oldukları için (karate, judo, jujutsu, aikido... ) düşünsel-felsefi boyutları daha ağır basan sanatlardır.

    sokakta kendini savunmak için kısa vadede tüm sanatlarda aynı gelişimi sağlayamazsın. bazı sanatların antrenman ve içerikleri uygulanmaları bakımından daha zahmetlidir ve daha uzun süre ve sabır isterler.

    sana tavsiyem sadece sokakta kendini savunmak istiyorsan taks, kick taks, muay thai gibi vuruş öncelikli sanatlara elinden geldiği kadar güreş, judo veya brazilian jiu jitsu tecrübesi eklemen.

    hiç olmadı krav maga ile ilgilen. olmadı mma antrenmanlarına katıl.

    işin püf noktası o mu bu mu diye düşünüp durmaktansa harekete geçmek, sanatları yerlerinde görüp mümkünse antrenmanlarına katılıp kişiye en uygun olanını seçmek.

    özellikle istanbul, ankara ve izmirde her türlü sanatın dojosu mevcut.
    ···