1. 176.
    +2
    @146 elbette yarar, ama ne kadar yarar tartışılır. ayrıca ne için yarayacağı da tartışılır; kendini savunmak için mi? sıkı bir vücut için mi? stres atmak için mi?...

    benim görüşüm şu; evde dövüş sanatı tekniklerine çalışabilirsin; en basit örneklerden biri gölge taksudur; gölge taksu bir çok dövüş sanatı için vazgeçilmez bir egzersizdir ve pekala ringte yada dojoda olduğu gibi evde de icra edilebilir. bir başka örnek de bjj ve judo disiplinlerinde uygulanan pozisyon alma veya gard değiştirme gibi temel tekniklerin evde uygulanabilir olması.

    ama bu çalışmalar asla dojoda edinilen deneyimin yerini tutmaz. evde dövüş sanatı antrenmanı yapmak belki temel anlamda gelişim sağlayabilir; ama bu sanatların asıl tatbik edilmesi gerekn yer dojodur.

    mesela senin durumunu ele alalım; acemice yapılan kum torbası antrenmanı bileklerine ciddi anlamda zarar verebilir, hatta dengesiz bir vuruşta el bileğini kırabilirsin.

    en nihayetinde sana tavsiyem, evde vücuduna esneklik ve kuvvet kazandırabileceğin egzersizler yapman (vücut ağırlığı ile yapılan egzersizler ve esneme teknikleri); dövüş sanatı tekniklerini ise dojoda yapacağın antrenmanlarda öğrenmen olur.
    ···
   tümünü göster