1. 76.
    0
    @70 kardeşim big bang gibi bir olayın yalnızca 1 kere gerçekleştiğine dair kesin bir bilgi yok. 13,7 milyar yıl önceki big bang'den önce yüzlerce big bang tarzı hareketler meydana gelmiş olabilir. belki bizim evrenimizden önce de bir evren vardı ve bizden daha gelişmiş canlılara ev sahipliği yaptı. Belki de canlı oluşmadı. Yani sadece bizim evrenimiz var diye bir kural yok. Nasıl ki bu evrende milyarlarca galaksi varsa birden fazla evren de olmuş olabilir.

    Ayrıca 13,7 milyar yıl önce meydana gelen big bang sonra fiziğin bu şekilde oluşması bize göre hayret vericidir. Ama yazımda da bahsettim. Evren başka şekilde gelişseydi belki bizler farklı olacaktık, daha gelişmiş canlılar ortaya çıkacaktı. Bu yüzden big bang'in tam da olması gerektiği gibi bir evren ortaya çıkardığını söylemek güç. Eşsiz bir hayat demeden önce daha fazla düşünmek lazım bence.

    Tüm bunları süper güçlü yaratıcıya yormak bir seçenek, tüm bunları anlamlandırmak için bilimden yararlanarak araştırmak ayrı bir seçenek. Bana ikincisi daha mantıklı geliyor.
    ···
   tümünü göster