1. 76.
    +1
    @60 uygur türklerine yapılan hıyarlık da uygur türklerinin yaptıkları çok mu adamakıllı işler? bu adamlar el kaide militanı yetiştiriyor uygurda. bunlar belgeleriyle kanıtlandı zaten. amerikanın oyununa gelip isyan etmek ne demek? bir diğer konu da şu ki; hangi ideolojide olursan ol senin ülkende biri çıkıp isyan etse, ayrılmaya kalksa, islami terör örgütlerine girse sen buna göz mü yumacaksın yani?

    sovyetlerde ateizm baskısı yalan amk. rus ortodoks kilisesini ardından o kadar sövülen sayılan stalin yeniden kurup adam etti. zamanında kapatılmalıydı ve kapatıldı. bugün şeyhler hocalar nasıl cennetten arsa satıyorsa bu kilisenin de yaptığı buydu. böyle bir kurumu ben neden tutayım? ayrıca orta asyada, yani müslümanların çoğunluk olduğu yerlerde yine en büyük camileri sovyet rejimi kurmuştur. bunun pekçok örneği var. orta asya devletlerinde de var, rusyaya bağlı federatif bölgelerde de var.

    kuzey kore işi zaten baştan saçmalık. ama adamlara hak vermek lazım. o ülke yıllar süren, milyonların ölümüne neden olan bir iç savaştan zar zor sıyrılıp kuruldu. burada kore savaşıyla, vietnam savaşıyla bir propaganda yapmak istemiyorum ama bugün türkiyede iç savaş çıksa (ki çıkması yakındır zaten) bu savaşın sonunda ne hale gelir bir düşün.
    ···
   tümünü göster