1. 26.
    0
    1. hayalinizdeki yolu anlatın. yolda gidin ve ne görüyorsanız yazın. (uçun, kısa olmasın. en önemli soru.)

    böyle çimenler arasında taştan bir yol.. taşlar böyle değişik değişik büyük büyük dizilmiş.. hani böyle iki ayak boyu genişliğinde taşların aralarında otlar bitiyor tam temiz değil ama doğal güzel bir yol.. biraz yamuk birşey ama rahat yürünüyor. ilerliyorum ağır ağır karşımda büyük bir elma ağacı.. elmalar tam olgunlaşmamış kızarmamışlar.. daha yeşiller ama yiyen bilir yeşil elmanın o kızarmadan önce güzel bir tadı vardır.. koparıyorum bi tane devam ediyorum sahipsiz bir çoban köpeği peşime takılıyor.. başı öne eğik yanımda ilerliyor ne havlıyor ne tıslıyor sadece yürüyor..

    2. yolda bir suya rastlıyorsunuz, suyu anlatın. her türlü su olabilir bu. ne yapıyorsunuz orda, herşeyi anlatın.

    ufak bir gölcük gibi birşey.. yeraltı suyu çıkıyor içilebilen güzel bir su..buz gibi de soğuk elimi daldırıyorum avuçluyorum suyu önce yüzüme çalıyorum.. sonra tekrar avcuma alıp içiyorum.. sağ elime biraz su alıp köpeğe döküyorum irkilip geriliyor ama sonra o da geliyor.. susamış belli ki yavaşça içiyor sudan.. sonra ayağı kayıyor ön ayakları suya giriyor.. düşmüyor içine ama ıslanıyor.. hemen çıkıp uzaklaşıyor ordan..

    3. yola devam ettiniz, bir fincan görüyorsunuz. fincanı anlatın ve sonra ne yaptığınızı.

    böyle işlemeli birşey.. belli tek tük satılan birşey değil bir takıma ait.. sanki birileri piknik yapmış da unutmuş. bakıyorum içinde kurumuş kahve anlaşılan fal bakmışlar..ne de güzel kokuyor kahve.. böyle ağzı hafif geniş oval birşey.. üstünde pembe bir gül işlemesi var fincanın.. aldığım yere bırakıyorum fincanı belki gelip alır sahibi.

    4. yola devam ediyorsunuz ve bir anahtar görüyorsunuz. anahtarı anlatın ve onu ne yapıyorsunuz?
    anahtar benim bigibletimin anahtarına benziyor.. siyah birşey metal kısmı da hafif sararmış hafif yamulmuş ama hala çalışır vaziyette.. ufak birşey hafif de ayrıca.. yanıma alıyorum belki benim bigibletime uyar ne bileyim güzel birşey lazım olur.. severim ben anahtarla oynamayı anahtarlığıma takıyorum onu sallıyorum anahtarlığımı..bir de güzel sesi yok mu anahtarların bayılırım.

    5. Yola devam ediyorsunuz, birden karşınıza ayı çıkıyor. vahşi bir ayı size doğru koşuyor. gerisini siz anlatın.

    gerisin geri koşmaya başlıyorum ayı peşimde..bir süre kaçarım ama yakalayacak.. elma ağacını görüyorum uzakta yetişiyorum tırmanıyorum hemen.. oturuyorum ağacın dalında ayı ağaca sürtünüyor.. etrafına bakınıyor..bir süre sonra uzaklaşıyor ben de bir elma daha alıyorum.. güzel yeşil elmalardan bir tane daha.

    6. ve onca gittiniz, karşınıza yüksek ve boylu boyunca uzun bir duvar çıkıyor. Üzerinde 'geçmek tehlikeli ve yasaktır' yazıyor. ne yaparsınız? eğer duvarın arkasına geçiyorsanız, ya da bakıyorsanız tırmanıp arkada ne var diye, gördüklerinizi yazın.

    bakıyorum uzaktan duvara bir yandan da elmamı yiyorum.. yaklaşıyorum duvara.. duvar baya eski birşey bakımını yapmamışlar dökülüyor.. boyum yetmiyor ardını görmeye duvar boyunca ilerliyorum.. duvarda bir çıkıntı var tırmanıyorum duvarın tepesine doğru.. kollarımı atıp kendimi çekiyorum.. bacaklarım sarkıyor ama görüyorum içeriyi.. askeri bir bina.. fazla bakımlı değil dikkatlice bakıyorum jandarma karakolu herhalde.. gözlerim iyi görmez okuyamıyorum yazıyı..az ötede bir er nöbet tutuyor.. ağzında sigara boynuna asılı bir silah.. bana sırtı dönük yavaşça yürüyor.. öbür yöne bakıyorum bir başka asker.. kolunda kırmızı birşey takılı.. nöbetçi subay herhalde o benden tarafa geliyor.. beni görmesi an meselesi.. bırakıyorum kendimi aşağıya ayaklarımın üstüne düşüyorum.. hafifçe sallanıyorum ama yoluma devam ediyorum..
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster