1. 26.
    +1
    merhaba panpa ben @36 bu defa her tak ayrıntıya girdim.

    1.yolun sonu görünmüyor panpa toprak engebeli bir yol ara ara asfalt yapılmış kalburüstü bir yol. yolda araba tekerlek izleri var ama pek değin değil yol kullanılan bir yer yani ama aklımdan otostop çekmek vs geçmiyor yanımdan araba geçse dahi durdurmak gibi bir düşüncme yok gayet mutluyum halimden dolunay var havada ortalığı baya aydınlatıyor ileride dağları görüyorum büyük up uzun dağlar. yolun kenarlarında çimenler otlar var hava çok güzel ne üşüyorum ne terliyorum harika bir yürüyüş havası bol oksijenli ve ara ara esintili esintilerde deniz kokusu alıyorum ne hikmetse ama deniz görünmüyor. köpek ulumaları duyuyorum ama hiç ürpermiyorum ıslık çalarak yoluma devam ediyorum. yüzümdede anlamsız bir tebessüm var.

    2.yolda tertemiz bir su birikintisiyle karşılaşıyorum gölet tarzı durgun berrak harika bir su öyle küçük bir gölet de değil baya büyük bir dolunayın yansımasını ve kendi yansımamı görüyorum önce ellerimi yıkayıp tadına bakıyorum tadı mükemmel daha sonra suya girip yüzüyorum tadını çıkartıyorum bol bol içiyorum bu arada kurbağa seslerini duyailiyorum sazlıklar arasından gelen gülüyorum. çok rahatlamış bir haldeyim. daha sonra çıkıp kurulanıyor üstümü giyiyorum.son bir kez sudan içiyorum yoluma devam ediyorum.

    3.fincan klagib evlerde bunulanan babaanne fincanalrından panpa.pek kirlenmemiş üzerinde birazcık toz var beyaz sade bir rengi var ve ortasında küçük kırmızı bir çiçek işlemesi var gayet sade ve hoş bir fincan yanıma alıyorum fincanı. keşke biraz önce yanımda olsaydı suyu fincanla içerdim diye aptal bir espiri yapıyorum kendime.

    4.eski bir anahtar panpa toprağa hafif gömülmüş üstünü toprak kaplamış çok eski bir anahtar eski asma kilitlerin vs. anahtarları gibi fantastik bir şey ben böyle anahtarları çok severim ve hemen yanıma alıyorum o anahtarın yaşanmışlıklarını düşünmeyi severim. hatta anahtarlığımda bu atrz bir anahtar. anahtarı cebime koyuyorum acaba kimindi hangi kıymetli şeylerini korumak için bu küçücük şeyi kullanıyordu ve o kıymetli şeyleri düşürdüğü yere bak diyorum bir tebessüm atıp ıslık çalarak yoluma devam ediyorum yıldızlara bakıyorum.

    5.önce durup düşünüyorum duvarın yüksekliğine boyuna fln bakıyorum arka tarafı dinlemeye ve neden burada olabilceğini düşündüm panpa. sonra cebimdeki anahtara bakıyorum buralarda bir kapı varsa belki bu anahtarla acabilirim diyorum anahtar oranın anahtarı değil ama kilite giriyor deniyorum biraz zroluyorum kapı bir şekilde açılıyor. gayet hoş güzel bir yer var karşımda kasaba gibi bir yer koyunlar kuzular ağaçlar ortasından bir nehir geçen kasaba şu ilkokulda resmini çizdiğimiz tarz yerlerden. nehir geçiyor ama deniz kenarında bir yer burası aynı zamanda bu arada hava aydınalnıyor iyice güneş açıyor çiğ tanelerini görüyorum ve esintideki deniz kokusunun nedenini anlıyorum sallar tekneler var sanki bir balıkçı köyü gibi bir yer huzurun diğer adı eminim bu kasabanın adıdır.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster