1. 76.
    0
    @84 birden soktum

    hayallerinin dıbına kim koydu bilmiyorum panpa. ama hayata bakışın bu yanıtına bakılırsa harbi çok uçuk ve iyi de değil. kendini yolda küçük bir çocuk olarak hayal etmişsin. bu geriye dönmek istediğini anlatıyor. bilinç altında ciddi pişmanlıklar var. keşke her şey bambaşka olsaydı diyorsun. ama bir yandan da sanki hiçbir şey değişmezdi diye düşünüyorsun. sanki kendine ait bir dünyan olamamış, sen kendi başına ve iradenle hiçbir hayat şekli kuramamışsın gibi. otobüs nereye gidiyorsa sen oraya gitmişsin. insanlar şekillendirmiş hayatını. o büyükler sana hak, açık kapı bırakmamışlar sanki. sıkışıp kalmışsın geçmişe. bildiğin şehirlere, komşulara, anılara. bu sana acı vermiyor gibi görünebilir. ama kanıksadığın ve kabullendiğin için. bilinçaltında ciddi bir itiraz var. çok ciddi bir çıkmaza saplanmış görünüyorsun. asgari ihtiyaçlarını karşıladığın, görebildiğin kadarını görüp geçtiğin bir hayat sanki.

    aşka yaklaşamayacağını düşünüyorsun. arada sırada görüp geçtiğin bir şey o. hiç kimsenin aşkına inanmıyorsun zaten. sana göre bir illüzyon yaşıyorlar, gibi yapıyorlar. aslında hepsi mutsuz.

    dolayısıyla sevgiliye bakışın da öyle. belki de geçmişte annen engel oldu sana bilmiyorum. bu konuda aşman gereken ciddi bir hesaplaşma seni bekliyor. onu çözmen lazım.

    gelecek ve hayatta kalma kaygısı çok yönlendirmiş seni. Panpa sen nasıl bir cehennemden çıktıysan, bu kadar ayakta kalmanı bile alkışlamak lazım, başka bir şey demiyorum. ‘ayakta kalmak’. yaptığın tam anlamıyla bu.

    sen o otobüste olduğun için, düşmandan korkun da yok. sanki herşeyi kanıksamış, yaşabileceğin bütün kötülükleri yaşamış gibisin. ya da umursamıyorsun, bilmiyorum. ayı geçerken herkes uyuyor. lan a.k tüylerim diken diken oldu. sanki yaşadıklarına tanık oldu ve umursamadı hiç kimse. bu nası test a.k. bunca yıldır yapıyorum ilk defa böyle bişiy gördüm.

    geçmişten kurtulamadığın için geleceğe ait bir yol bulamıyorsun panpa. bak bunu harbiden aşman lazım. koşulların ne olursa olsun aşman lazım. ölemedin sanki. duvarı otobüsten gördün, sonra tekrar ulaşmaya çalıştın. ölmeyi de başaramadın. daha önce bu kadar hüzünlü bir test yapmamıştım. umarım yanılıyorumdur panpa. üzgünüm.
    ···
   tümünü göster