1. 276.
    +2
    ne sandin yapragam
    ‘farkında’ olarak yaşayan bir adamsın panpa. hayata bakışın çok güzel. komşuluk, dostluk, iyi niyet senin yaşamındaki önemli sözcükler. sen yaşamın güzelliklerin çok farkındasın ama sana kısmet olmadığını düşünüyorsun pek çok şeyin. bir sürü insanın tam tersi olarak da bu senin içini yine de öfkeyle doldurmuyor. acayip yardım sever, iyi bir insansın. mesela bildiğin şeyi üşenmeden paylaşır, anlatırsın bir insana. empati gücün çok yüksek. yoku bilirsin, zoru bilirsin. bu yüzden de başkaları için üzülmeyi de bilirsin.
    lakin hayat pek şahane gitmiyor senin için. yolundaki kocaman çukur bir temel problemin olduğunun çok net göstergesi. klübenin ışığının sönük olması ve ordan korkup kaçman bir çocukluk travması gibi geldi bana. ailevi bir problemin canını yaktığını sanıyorum. sonra da işler yolunda gitmemiş ve düşündüğün şeyleri değil, mecbur kaldığın şeyleri yapmak zorunda kalmışsın.
    bence hiç hak etmediğin bir yerdesin bu hayatın içinde. her şeye rağmen de çok asabi, kötücül ve kinli değilsin. sadece ‘ulan böyle mi olacaktı’ diyorsun sanki... hep yoluna bir şeyler çıkmış, hedeflerinden geri dönmek zorunda kalmışsın. kırılmışsın ve yaşam sevincin hırpalanmış. bence kesinlikle sevmediğin bir işi yapıyorsun.
    aşka bakışın tam sıçanzi! aşka inancın falan kalmamış panpa. kirli suyu taşlarla örtmen, aşkı gördüğün yerde kaçacağın anldıbına geliyor. sanki zaten mutlu olmam imkansız der gibisin. ben daha önce ciddi bir şekilde kırıldığını ve çok üzüldüğünü düşünüyorum.
    sevgiliye bakışında da benzer bir şey var. onu anlamaya çalışmak, zaman geçirmek, tanımlamak, netleştirek istiyorsun ama ‘zorlasam da bir şey göremiyorum’ diyorsun. bu özgüvensizliktir bu konuda. sanki ne olursa olsun seni sevmeyecek. fırlatıyorsun ama ses gelmiyor. sanki hiç kimse senin için üzülmeyecek. oysa birini ne kadar mutlu edebileceğini biliyorsun ama sanki o her kimse, sana şans vermeyecek. karamsarsın panpa. çok iyi, çok merhametli, kişiliği güzel birisin ama karamsarsın.
    bilgiye verdiğin değer güzel. aslında okumaya ve araştırmaya daha çok zaman ayırmak isterdin ama olmuyor.

    hayatın vahşiliği karşısında kendini savunmasız görüyorsun. sen düşmanlıklar karşısında kaba kuvvete başvurmak yerine, onları zekanla alt edebilirsin. yeteneklerin var ve zekisin.
    ölmeye eğilimli değilsin. umutların da tükenmiş değil. dirençli ama sosyal olma konusunda sanırım biraz tembelsin. hayat zor ama işini iyi yapanlar, çalışkan ve iyi insanlar için fırsatlar çıkar her zaman. moralini bozma, çünkü iyi karaktere sahip olmak bu hayatta en değerli şeye sahip olmak demektir. moralini yükseltecek, her şeye iyi yanından bakmaya çalışacaksın. yavaş yavaş her şeyin değişeceğini ve mutlu olabileceğini göreceksin panpa.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster