1. 301.
    +1
    muharpozisyonuzede
    enteresan bir kişilik olduğunu söylemem lazım panpa. kolay çözülebilir bir insan evladı değilsin bir kere. hayata panoramik bakan birisin. olayları pek çok açıdan değerlendirebilecek empati yeteneğin ve objektif bakış açın var. enerjin yüksek ve bence şanslı olduğunu düşünüyorsun. bilimsel ya da sanatsal konularda özel yeteneğin olduğunu düşünüyorum.
    her taku sorgularsın sen. o yüzden de fanatik bir dindar olamayacağın kesin. kafana yatmayana ‘yok’ dersin, bu da toplumla arana mesafe koyar. her akıllı ve zeki adamın başına gelecek olan şey, toplumdan kopuş senin de başına gelir. aksi mümkün değil.

    hayatın taktan yanlarını gayet iyi görüyorsun. detaylara ve küçük şeylere takılabilirsin hayatta. her hareket, her işaret senin için bir tüyo olur. insanlara da bu gözle baktığın için iyi ya da kötü yapılan şeyleri kolay unutmazsın. disiplinli birisin ya da olacaksın. kontrol edebilme, organize edebilme özelliklerin de var. Bulunduğun ortamlarda kıyıda köşede kalan biri olmazsın ama hak ettiğin yere gelmen de kolay değil.

    aynı zamanda ağır bir de hüznün var senin. sosyal olmana rağmen kurtulamadığın bir yalnızlık hissi... hayatın tehlikeli bir yerindeymişsin ya da oraya ilerliyormuşsun gibi bir kaygı... bazen hayattan sıtkının sıyrılmasına neden olan ve hatta seni yaşamı umursamayacak hale getiren içsel bir sorun. duyarlı ve iyi bir kumaşın var.
    aşka bakışın güzel aslında. yani onun ne şahane bir şey olabileceğini biliyorsun. göl olarak düşünmen aşkı huzurla ve güvenle anlamlı bulduğunu gösteriyor. Göl sakindir çünkü. Ve sazlıkları, yamacı aştıktan sonra suyu fark etmen de, aşkın ulu orta bir şey olmadığını düşünmene delalet. yani göz önünde değil, kolay bulunmaz ve onu keşfetmek gerekir. lakin aşktan tırsıyorsun da. seni çıplak, savunmasız bırakabilir. bence böyle bir şey oldu ve tekrar yaşamak istemezsin o acıyı. bu yüzden kenarına oturuyor, bir sigara yakıyor ama girmiyorsun. insanların alayına maruz kalmak da istemiyorsun. aslında kendini korumak istiyorsun çünkü bir kez inanırsan biliyorsun ki o aşk sana çok şey yaptırabilir.
    sevgiline karşı çok hassas olursu. kadına bakışın da kötülük yok, aşağılama yok. aslında yaralarını sarar, onu onarır ve iyi de bakarsın. onu anlamak, geçmişini tanımak istersin, çok sorgulamazsın. lakin bir şekilde niye ona layık olmadığını, niye hak etmediğini düşünüyorsun anlamadım. onu yüksek bir yere bırakıp ayrıldın. son aşkının hüznünü taşıyor olabilirsin belki hala.
    bilgiye verdiğin değer çok güzel. araştırmak, öğrenmek, okumak sevdiğin şeyler. fincanı tekrar dönüp alman, sevdiğin kişiden kolay vazgeçmeyeceğini ya da vazgeçmek istemediğini gösteriyor. Bu bana yine geçmişteki birinde takıldığını düşündürüyor. Ama fincanı yine oraya bırakıyorsun. sanki ne yaparsan yap bunun geri dönüşü yok, ne kadar kazansan da kaybedeceksin onu. ilginç.

    düşmancıl değilsin hiç. düşmanına bile acırsın sen. en trajik olayları komik bulabilir, kendinle de dalga geçebilirsin. entrika düşünmez, sana zarar verecek olan şeyden uzaklaşırsın. intikam seven bi tip değilsin.
    ölümle ilgili değişik düşüncelere sahip olabilirsin. henüz kafanda netleşmiş değil her şey. ölümden korkmakla birlikte sanki üzerine gidebilecek bir yapı da görüyorum sende. duvarda kapı araman bu. ve sevgilini duvarın ötesinde, yani ölümden sonrasında görmen yine enteresan. fincanı orda yine görüyorsun. ölüme kadar süreceğini, her zaman taşıyacağını düşündüğün bir yaraya sahipsin bence. sevdiğin birini kaybetmediysen, bunu başka türlü yorumlayamam.
    karakterinde problem yok panpa. gayet hatta fazlasıyla duyarlısın. yolun açık olsun.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster