1. 401.
    0
    @ bagibultablagibadar

    ‘on numara yol’ dediğin için arabanın kayarak gitmesini ‘güzel’ gitmesi şeklinde yorumluyorum. Bu durumda hayatın gidişatı güzel görünüyor. Daha doğrusu senin hızın iyi ama kaktüsler ve sıcaklık hayata bakışının pozitif olmadığını gösteriyor. Bir çok engelin arasından kayıp gidiyorsun sanki. Hiç insan görmemen içsel yalnızlığının yoğun olduğunu gösteriyor. Biraz da senin dışında gelişen olaylar pek umurunda değil gibi görünüyor. Hani yılan sana dokunmadıkça çok da umurunda değil sanki.
    Buna karşılık geçmişine karşı vefalı olduğunu düşünüyorum. Zihnin açık ve bu yüzden klagib öğretilerin, ezberlerin kölesi olmazsın sen. Hiç kimsenin gitmediği ya da yolcusu az olan bir yol seçmişsin. Bu da bana sıra dışı olduğunu söylüyor.

    Aşka bakışın tam bir felaket. Onu çamur olarak görüyor ve sadece ayağını sokarak oynuyorsun. Romantik olduğunu da söyleyemem, iyi bir sevgili olabileceğini de söyleyemem şu anki kafanla ve ruh halinle.

    sevgiliye bakışında da aynı problem var. ‘biri içmiş ve kapatmış’. Yani asla sana ait olamaz sanki. Sen onu bir başkası için yorumluyorsun. Birinin sorumluluğunu alabilme riskinden ve duygusundan kesinlikle çok uzaksın. Karşı cinse karşı içinde öfke olduğunu bile söyleyebilirim. Niye kırdın ki fincanı?

    bilgiye verdiğin değer de hikaye. Direk sıradan bir anahtar bulduğunu söylüyorsun. Sana göre senin karşına çıkacak her şey sıradan mı olacak kardeşim? Belki değildir. Niye böyle bir önyargın var acaba? Sen, güzel bir şey bulacağına inanmıyorsun. Ama bunun nedeni bulduğun şeyler değil. Bulduğumuz şeye biz veririz değerini biraz da. Sen baştan siliyorsun her şeyi. Anahtara da tekmeyi koydun. Asla onun bir kapıyı açabileceğini, özel olduğunu düşünmedin bir an bile. Bulduğun hiçbir şeyi yanına almadın ya da biraz ilgilenmedin bile.

    kolaycısın. Düşmana bakışında da, dostuna bakışında da aynı kolaycılık var. Empati kurmuyorsun hiç. Hayvanları insanlardan daha çok seviyor olabilmen mümkün. Bence içindeki merhameti en çok onlara yönlendirmiş olabilirsin.

    Ölümden korkun sağlıklı. Hiç intihar eğilimin yok. Lakin ölümle ilgili düşüncelerine baktığımda dini bir duygu bulamıyorum. Hatta Allahın varlığına karşı da işkillisin. Aslında bu bir sorun değil. Ama genel olarak ‘inançsızlık’ bir sorun. insana, duyguya, aşka, anlamlara karşı inançsızlık. Sen çok eğlenceli birisin ama önemli bir şalteri kapatmışsın hayatında ve bence erkenden yapmışsın bunu. O şalteri açmanı öneririm panpa. Yaşamın gerçek değerlerini yüzde otuz oranında görmenin alemi yok. hedeflerin anlamlı değilse, anlamı olanları bul ve onları hedef yap. Biz ‘anlamlı’ olmadan anlamlı bir şey bulamayız. Kırgınlıklarınla hesaplaşmanı ve hayata yeniden temiz bir gözle bakmanı öneririm.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster