1. 51.
    -2
    @52 hangi amdan fırladın la merak ettim? neyse bak şimdi.

    1- panpa bir zarı attığım zaman 6 gelme ihtimali nedir? 1/6 değil mi? fakat senin bahsettiğin o tüm değişkenler zar olayında da geçerli. sıçtığın taktan yediğin yarrağa kadar değişkeni var değil mi? e peki bu 1/6 olan ihtimali değiştirir mi? hayır. yani parametreler konusunda haklısın. kiremit atma olayında da böyle. ama benim bahsettiğim şey şu: gerçekleşecek olay/tüm ihtimaller. o yüzden katrilyonda bir diyorum. yoksa parametreleri inkar ettiğim yok.
    evrenin bu duruma gelmesinden sonra geri dönüp evrenin bu hale gelme ihtimalini sorarsam alacağım cevap 1'dir evet de... beyinlere daha kolay girsin diye böyle örnekler vermek zorundayım. evrenin şu anki durumu/tüm ihtimaller. anlatmak istediğim şeyi anlayamamışsın.

    2- hala zamanda yolculuk yapıyosun, matematik zamandan bağımsız falan diyosun. e be yannan kafalı benim anlatmak istediğim olaya odaklansana sen. gelmiş burda parametreler giriyosun dıbına koyim. ben diyorum ki evren şu anki durumundan farklı bir durumda olsaydı da size "evrendeki düzen tesadüf olamaz" gibi gelecekti. yani evrenin şu anki durumunda olması bizi yaratıcıya zütürmüyor. sadece sıradan bir ihtimal gerçekleşti ve evren bu durumda.
    ihtimalden kastım ise kütleçekim sonucu gerçekleşen olaylar, oksijenin dünyaya ayak basması, ozon tabakasının oluşması vs. vs.

    parametre ile alakasız ve mantıklı bir şekilde anlatmaya çalıştık amk.

    o kadar bilimden bahsedip bilimsel konuştuktan sonra "arkadaş tüm bu olayları ancak her şeye vakıf her seyi bilen zamanı kontrol edebilen biri yönetebilir" diyerek kelimenin tam anlamıyla sıçmışsın kardeşim tebrik ederim.

    not: cumayı kılarım ama öğleyi kılmadan kalkarım bin.
    ···
   tümünü göster