1. 76.
    -2
    @62 panpa kafamdaki düşünceleri anlatmak için ancak bu şekilde örnekler verebiliyorum. tabii ki de örnekler tamı tdıbına evren konusu ile örtüşmüyor. basite indirgeyip somutlaştırmak amacıyla verdiğin herhangi bir örnek zaten evreni açıklayamaz. sadece bi fikir edinebilirsin.
    istanbul'da şu anda tüm arabaların konumu "muhteşem bir düzen"dir. 8 saat sonraki konumu da "muhteşem bir düzen"dir. (veya başka bir konumda olsaydı o da mükemmel olacaktı diyeyim.)

    senin mantığına göre olasılık diye bir şey yok. zarda bile ihtimalin sonsuz olduğunu söylüyosun. zar bir köşesinin üstünde de durabilir amk. üzerinde 1'den 6'ya kadar rakamlar yazılı olan 6 topu poşete koydum. 1 tanesini çektim ve bu çektiğimin 5 numaralı top olma ihtimali? sonsuzdur. çünkü elimi çıkardığım herhangi bir top değil de orta parmağım bana bakıyor olabilir, bu da sana koyabilir amk.

    sen "şöyle olsaydı" lafını da kabul etmiyosun. zira o anki parametreler oydu ve oldu diyosun. haklısın. -saydı, -seydi saçma eklerdir. geçmiş değişmez, olan olmuştur. tekrar edeyim, düşüncelerimin anlaşılması için bu tip örneklerin gerekli olduğunu düşündüm.

    yani sonsuzluk kavrdıbına girmeye gerek yok anlatmak istediğim şeyi anlamak için. o kadar derine inmeye gerek yok. dediğim gibi, hiçbir örnek tam olarak karşılamaz. ama anlaşılması için bu tip örnekler vermek gerekebiliyor. konuyu sonsuzluğa, parametrelere çekmeye gerek yok anlayacağın.
    ···
   tümünü göster