1. 801.
    +90
    hemen indik araçlardan, takımı kamyonların yanına dizdim, uzmanı orada bırakıp tüm tim komutanları teğmen asteğmen üsteğmen en öne doğru koşuşturmaya başladık.

    kurmay binbaşı, ve yüzbaşılar var, en önde ki jiple gidiyorlar. bilgiyi verdi.

    ''buradan itibaren ip düzeninde ilerliyoruz, yaklaşık 20 dakikalık bir yürüyüşten sonra patika yoldan tepelere çıkacağız, hakkari üzerinden gelen bir grup şırnak bölgesine girmiş bu yoldan gelecekler, bizim intikal noktamıza gidip mevzi alacağız, tek çıt dahi istemiyorum, hepiniz askerlerinizden sorumlusunuz, düzene dikkat edin,

    hepimiz timlerin başına geçtik, 300 yakın askeri tim tim gruplar halinde sıralandık, biz sanıyorum 7.sıradaydık. fakat araziye gelene kadar yani patika yoluna gelene kadar toprak yolun her iki tarafına geçerek kenarlardan yürümeye başladık,

    derinden takır takır sesler gelmeye devam ediyor.

    20 dakikada patikaya ulaşacaktık, ne 20 dakikası amk 1 buçuk saatte geldik. ve ip düzenini aldık, her timin arasında 10 metre, her askerin arasın 6 7 metre olmak üzere, ilerlemeye başladık.

    benim timimde en önümde iki gözcü, arkasında ben benim arkamda askerlerim ve en arkada uzmanımı koydum. uzmanı arkamıza koymamamın sebebi askeri görsün çıktığımız yolda yer yer 10 20 metrelik kayalık şeklinde çanaklar var. biri düşer göremeyiz.

    ay ortalıkta yok. şöle düşünün önününde ki kiş i 6 7 metre önünüzde görmeniz zor.
    ···
  2. 802.
    +66 -3
    anlat panpa gözlerimin altına siyah çizgi çektim gözüm ufukta bekliyorum
    ···
  3. 803.
    0
    up up up
    ···
  4. 804.
    +1 -2
    başlığı uplamayın beyler liseliler doluşmasın
    ···
  5. 805.
    +1 -2
    hayatta okumazdım böyle uzun yazıları ama bu başlık harbiden iyi. şahin kuyucu yu bilir misin panpa
    ···
  6. 806.
    +90 -2
    yola devam ediyoruz. ilk intikalim. heyecanlıyım. aklıma devrem geldi, tam olarak önümde mi arkamda mı bilemiyorum. yanımda olmasını istedim.

    hani beyler okulda bir tura pikniğe müze gezisine gidersiniz ya. o kalabalık içinde en yakın arkadaşınızın yanında olmasını istersiniz

    yada okulda lisede müdürünüz okula gelen sakalı olan saçı uzun olan ceketi olmayan öğrenciyi pzt sabahı kenara çeker ve bir arkadaşınız varya yanınızda geyik yaparsını durum ne kadar ciddi olursa olsun. aynı o kafadayım yanımda olsun.

    tek çık çıkmıyo beyler. tepe de ay yok. tepede ay olmadığı zaman bilki her an her an bişeyler gelebilir başın.a

    yürüyosun düşünüyosun yürüyosun düşünüyosun. mayın çıkar mı? önümde ki mayına basar mı? saldırı yermiyiz? yersek nereden yeriz? saldırı anında nereye mevzi alayım? (etrafta mevzi ararsın panpa bkarsın arasın sanki baskın yiyecekmiş gibi bu ne demektir bilyomusun)

    önümde ki vurulursa şöle tutarım diye düşünüyosun. ve devamlı yürüyosun. 4 buçuk saat yürüyüş arkadaşlar ve kafanızda ki en dik yokuşu düşünün. en hafif 25 kilo sırt çantanız. aga sigara krizim geldi. içemiyorum.

    devam yürüyüş yürüyüş yürüyüş yürüyüş yürüyüş yürüyüş yürüyüş yürüyüş yürüyüş. tek bir konuşma yok.

    derinden sesler takır takır takır takır... takır... takır takır takır takır takır... takır takır takır...

    aklıma yağmur geliyo, saatime bakıyorum saat 12 ye yaklaşıyo. annem geliyo aklıma, yağmur geliyo o sıcak bir cafede nargile keyfimiz geliyo. gs maçlarını izlememiz geliyo nargile içerken, futboldan anlamamadığı için nooldu askm nooldu. sonra askım bana bak azıcım diyip yanaklarımdan o sıcak elleriyle yüzümü yüzüne cevirmeye çalışması geliyo. dışarısı buz -1000 öyle hissediyosun. o ellerini düşünüyosun için ısınıyo. sonra..

    gene o sesler unutturuyo. takır takır takır takır... takır takır... takır takır takır...

    ve bitmek bilmeyen yürüyüş .
    ···
  7. 807.
    +1
    reserved
    ···
  8. 808.
    +1
    reserved
    ···
  9. 809.
    +2
    reservoir dogs
    ···
  10. 810.
    +86
    ilk intikalim, her seferinde artık yeter çökücem şuraya diyosunuz her seferinde bitmiyo yol. bitmiyo. gideceğimiz yer takribi 3 4 kilometre yokuştan araziden sürüyo 4 buçuk saat dıbına kodumun saatleri bitmiyo bi türlü.

    en sonunda ileriden çok derinden telsiz sesleri gelmeye başladı. tızz tızz çızırtılı sesler. o anda bitti dedim yürüyüş heralde. ileride yüzbaşı binbaşı ve bir kaç subay durmuş önüne gelen timi gideceği mevziye yönlendiriyor. yakşalık 2km karelik bir alan düşünün. oraya yayılıyoruz. yayılma şeklimizin amacı. birbirine yakın korumalı olmak. bir çatışma esnasında destek atışı yapabilme amacıyla dizilmek.

    komutanım bize gideceğimiz yeri gösterdi. yanımda uzmanım. emredersiniz komutanım dedik yerimize doğru gene yürüyüş. yaklaşık yirmi dakikada yerleştik mevzilerimize. kafamızda belirlemiş olduğumu geçiş güzergahlarına göre, takımı ay şeklinde dizdim. en uçlarında iki makineli arkadaşımızı ve yardımcısını dizdim.

    uzmanım ve ben ortada kalan askerimizin aralarına geçtik. ve bekledik koyulmaya. bekle allah bekle bekle allah bekle.

    saat 2 iyi geçmekte 3 gelmekte.

    ileriden derinden silah sesleri.

    telsizimden doğru kodlarla anons. bu kodlara bakıldığı zaman denilen şudur. hakkari jöhler takipte bize doğru getiriyorlar o sesler jöhlerden gelmekte örgüt çatışa çatışa çekiliyor. amaçları jöhlerden kurtulmak k.ırak a girse kamplara kadar jöh peşinden gider ve kaplara giderken kullandıkları tüm yolları çözeriz. o yüzden şırnak üzerine gelip jöhleri geri gitmesi. hakkari deki askerin şırnakta girmesi yasak. bize ait onlar. bunun haberini aldık kucağımızı açtık bekliyoruz.
    ···
  11. 811.
    +1
    hadi panpa nerdesin
    ···
  12. 812.
    +1
    burdayız panpa
    ···
  13. 813.
    +1
    valla abi bayağı sardı ya.. Yalnız biraz daha seri olurmusun, teşekkürler.
    ···
  14. 814.
    +7 -1
    galiba catısacaklar bism...
    ···
  15. 815.
    +84
    saat 4 yaklaştı giderek silah derinden gelen silah sesleri daha netleşti, keleş sesini ve g3 sesini ayırt etmeye başladık. heyecan sardı beni. yavaş yava geldiklerini hissediyosunuz.

    telsizden sessiz bir anons. doğru kodlarla. şu deniliyor. telsiz iletişimi kapatılsın bu ne demek. tmm geldiler frekanslar karışabilir. telsizlerimiz açık ancak konuşmak yasak.

    beyler kalbim yerinden çıkacak gibi oldu sebebi. bunların telsizleri bizimkilere gelmeye başladı. ne dediklerini anlmıyoruz. ama bir sıkıntı içerisindeler belli. telsizimi kulağıma zütürdüm. iyice kıstım dinliyorum. bizimkiler amlarına koyuyor belli jöh lan bu borumu amk.

    uzmanım komutanım telsizi alabilirmiyim dedi. hayırdır dedim. dinlemek istiyorum dedi. verdim. adam bana demişti ya pgibiyatriye önce benim gitmem lazım demişti. neden olduğunu anladım.

    çok sessiz bir şekilde telsize şunu dedi. dıbınıza koyacam dıbınıza başladım gülmeye bir yandan ''ne yapıyosun sen azar işiticem senin yüzünden diyorum (o hengamede unutuldu ama sonra soran olmadı) oda bana bir yandan pis bakış atıp bir yandan gülerek parmağını ağzına zütürüp sus işareti yaptı gibtiret bişey olmaz sus dedi. alt rütbem küfürle konuşuyo falan demeyin o esnada asteğmensen iyi geçiceksin onlarla.
    ···
  16. 816.
    +3
    reserved
    ···
  17. 817.
    +2
    panpa daha seri anlat gözünün yagını yiyim delirdim burada meraktan
    ···
  18. 818.
    +2
    reserved
    ···
  19. 819.
    +2
    hadi kardeşim
    ···
  20. 820.
    +2
    reserve 118
    ···