1. 126.
    0
    @99 @100 artan co2, asit yağmurları, buz çağı vs neden tüm canlıları etkilemiyo amk? bir tane bile canlı kalmaması lazım?
    ···
  2. 127.
    0
    @101 ne zamandır izleyecem ama izleyemedim amk. güzele benziyo. ama "evren"in oluşumunu anlatan bir belgesel daha iyi olur.
    ···
  3. 128.
    0
    @102 etkilemiştir. dünyadaki yaşam defalarca yok olup tekrar oluşmuştur. bu yüzden o saçma olasılıkları olaydan uzak tutmak istedim.
    ···
  4. 129.
    +1
    panpa okudumda anlamadım amk. Yani metni anladımda ne alaka onu anlamadım amk. Alt tarafı biraz vakit geçsin diye girdim buraya valla kötü bişey yapmadım abi
    ···
  5. 130.
    0
    @101'deki video evrime de değiniyo sanırım. evrimi anlatan başka belgesel var mı beyler?
    ···
  6. 131.
    0
    @102 panpa tüm canlılar yok olmuyor. yanılmıyorsam böyle 4-5 olay var dünya üzerindeki yaşamı bitme noktasına getiren. düşüncelerim baya yavaşladı şu anda belgesel falan izle o konuyla ilgili anlatılıyor oralarda.

    @105 koy zütüne panpa şimdi ben de tekrar okuyunca bir şey anlamadım. olasılıksal açıdan hiçbir canlının olmadığı bir gezegende yaşamın oluşabileceğini söylemek istedim.
    ···
  7. 132.
    0
    @92 panpa peki balıkların akciğerlerinin oluşması demek mutasyon demek uzun yıllar alır dedin peki bu da kabul fakat ihtiyaçlar sonucunda her türlü mutasyonu geçirebilir mi canlı ? var olan durumumuz değişse dünya üzerinde oksijen azalsa yaşamı sürdürmek için insan türü de mutasyona uğrayabilir mi uğramayanların yok olup hayatta kalmayı başaranların devam edeceği yeni bir tür oluşumu (bkz: doğal seleksiyon) bu mutasyonun gerçekleşmesi olayını nasıl açıklarız amacım düşünceleri çürütmek değil evrime mantıksız bir iddia gözüyle bakıyorken fikrim tamamen değişti denebilir ama bana tüm sorularımı açıklaman lazım
    ···
  8. 133.
    0
    youtube dan XRazorhead, sadeceevrim gibi kanalları takip edersen ayrıca facebook üzerinden evrim ağacı gibi sayfaları takip edersen onlarca videoya yazıya ulaşabilirsin
    ···
  9. 134.
    +1
    @108 çevre şartlarına göre oluşuyor mutasyon. yani bir canlı kafasına göre mutasyona uğramaz.

    sorduğun sorunun benzerini yukarda bi yerde ben de sordum. cevabı evet. ortam değişirse ve o ortama uyum sağlayamayanlar ölürse milyonlarca yıl sonra o canlı türü eskisine göre farklılaşır. o değişen ortama uyum sağlayacak şekilde.

    ahanda burda (bkz: #94737563)
    ···
  10. 135.
    +1
    @108 tüm koşullara dayanabileceğini düşünmek saçma olur. ama yaşamın çok inatçı olduğunu da kabul etmek lazım. bir ara baya konuşuldu şu konu mesela: bir fabrikanın naylon atıklarını döktüğü suda, naylonu sindiren enzimlere sahip bakteriler bulunuyor. ve bu enzimlerin tek işlevi naylonu sindirmek. belli ki evrimsel süreç işlemiş. zira naylon doğada bulunan bir madde değil, insan üretimi sentetik bir madde. zaten mikro evrimler sürekli gerçekleşiyor. bunu yadsımaya imkan yok. mikro evrimler birikerek makro evrimler meydana geliyor. insanlar genellikle çat diye makro evrimin gerçekleştiğini düşünüyorlar, o yüzden evrim saçma gelebiliyor. bunu moleküler boyutta düşünmek lazım. ve sorduğun soruya gelirsek, çok ekstrem bir durum olmadığı müddetçe yaşamın varlığını sürdüreceğini düşünüyorum ben.
    ···
  11. 136.
    0
    @108 şimdi eğer birden atmosfer değişirse insanlar ölür. bu zaman isteyen bir süreç. ama şöyle bişey de var insanın beyni diğer canlılara göre daha gelişmiş olduğundan kendini kurtaracak araçlar üretebilir. örneğin son zamanlardaki karbondioksit emisyonunu azaltmak için fosil yakıtların terk edilmeye başlanması gibi.

    eğer yavaştan bir değişiklik meydana gelirse canlılar buna uyum sağlamaya çalışacaktır mutlaka. ama şu mutasyona uğrar bu uğramaz demek saçma olur. o şartlara bağlı bir durum bilemeyiz. sadece deneyerek anlaşılabilir.
    ···
  12. 137.
    -1
    bunu burada kimse anlamaz amk
    ···
  13. 138.
    0
    @111 peki insan için (veya her canlı için) evrim şu anda da gerçekleşiyor mu? her zaman gerçekleşir mi yani?

    insanlar mutasyon geçiriyor mu? milyonlarca yıl sonra bizim insanlar bizim şimdiki halimizden daha değişik özelliklere sahip olacak mı? yani bunu kesin olarak söyleyebilir miyiz?

    gerçi üstte zenginler zeki olacak falan bi şeyler demiştin de... beynim gitti amk yatayım en iyisi. devam ederim yarın.
    ···
  14. 139.
    0
    @114 evrimi cep telefonuna benzet. önce ilkel telefonlar çıktı. zamanla gelişti. yıllar geçtikçe gelişecek. canlılık da böyledir. var olduğu sürece mükemmel olmaya çalışacaktır.
    ···
  15. 140.
    0
    @110 @111 @112 tamam kabul fakat bahsettiğimiz durum moleküler seviyede gerçekleşiyor ama akciğer oluşmasını moleküler biçimde düşünemeyiz mikro evrim için naylonu sindiren enzimlere sahip bakteriler örnek mikroların birleşerek oluşturdukları makro evrime akciğer oluşumu uzun yıllar söz konusu bile olsa var olan durum bir solunum sisteminden bahsediyoruz bunun için dışarıdan bir etkiye yada ne bileyim bir güce ihtiyaç yok mudur bu oluşumu biyolojik olarak açıklamak mümkün mü
    ···
  16. 141.
    0
    yaklaşım güzel anlatılmak istenen küçük bir nokta belki ama devamı gelir bunu anladıktan sonra
    ···
  17. 142.
    0
    @114 insanlarda doğal seleksiyon eskisi kadar iyi işlemiyor. tıbbın ve teknolojinin geliştiğini düşünürsek, ortama uyum sağlayamayacak canlılar üreme yaşına gelmeden elimine edilemiyorlar. mutasyon geçiriyor muyuz? mutlaka geçiriyoruzdur. mesela beta talesemi hastaları sıtmaya yakalanmıyor. sıtmanın sık olduğu yerlerde, beta talesemi oranı da fazla olarak görülmüş. bak bu bile düşünürsen bir doğal seleksiyon olmaya aday.

    verdiğim örnek bilinçli seleksiyon. inek yetiştiricilerinin yaptığı gibi. en iyi hayvanları çiftleştirip kusursuz bir ırk yaratma çabası yani. gelecekte insanlara böyle olacağı düşünülüyor.

    @116, kurbağalara, deri ve trake solunumuna ve akciğerli balıklara bi bak panpa. geçiş evrelerini atlıyorsun.
    ···
  18. 143.
    0
    @116 bak işte sürekli bir anda olmuş gibi düşünüyorsun. sil at onu kafandan. böyle yaklaşırsan kavrayamazsın. eskiden oksijen ihtiyacı 1 birimdi diye düşün. ilkten ona göre küçük bir akciğer oluştu. zamanla 2 birim olunca bu akciğerin kapasitesi yavaş yavaş gelişmeye başladı. 3-4-5 birim derken balık artık sudaki oksijene ihtiyacı kalmadı ve sadece havadan oksijen almaya başladı. yani birden oluşan bir komplekslik yok. ilkten basit oluşuyor. sonradan gelişiyor.
    ···
  19. 144.
    0
    @120 sakin ol şampiyon biz ne diyoruz ki?
    ···
  20. 145.
    0
    @119 @118 gene de dıştan bir etken gerekli diye düşünüyorum küçük akciğeri büyütmek aklıma gelmedi panpa ama hani bir anda oldu diye düşünmedim hiç o konuda sıkıntı yok hani ilk basitlikten bahsediyorum ihtiyaç duydukların anladıkları anda küçük 1 birimlik kapasitede ki akciğerin oluşmasına başlaması için bir etken hani
    ···