/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +1
    Binnur

    Gitmemin aileme kötü bir etki yaptığını hep biliyordum ve bunları da duymaya hazırım sanıyordum. Değilmişim. Sadece kendimi hazır sanıyormuşum. Öylece gelip onlara “ben geldim” demek isterdim. Ama kendi bedenimde bile gelemiyorum. Hatamın cezası bu kadar ağır olmamalıydı.

    “Nereye gidiyorsun?” Bu onun sesi mi? Hatırlıyorum. Bir ağaca kondum ve:

    Serçe-“Sadece yalnız kalmak istiyorum.”

    “Yalnız kalma hakkını çoktan kaybettin. Eğer onun ölmesine izin vermeseydin şu an ailenle vakit geçiriyor olacaktın.”

    Serçe-“Ama ben…”

    “Sessizlik.” Birden önümde belirdi. Altın bir kürk, aslan biçiminde biri. Bu Haylaus.

    Haylaus-“Eğer Hinn böyle bir şey rica etmeseydi kesinlikle kabul etmezdim.”

    Serçe-“Biliyorum efendim. Beni affetmeyeceğinizi de biliyorum. En azından kardeşimi eğitene kadar dünyada kalmama izin verdiğiniz için teşekkür ederim.”

    Haylaus-“Senin de diğer insanlardan farkın yok. Sadece ruhunla hayvanlarımı kirletiyorsun. Eternal’den biraz da olsun uzaklaşmak istedin, ve bu yüzden de kardeşini eğitmeyi bahane ettin. Ama bu son ricandı. Bundan sonra Eternal’de kalacaksın.”

    Serçe-“Cezamdan razıyım efendim. Ama size sormak istediğim bir sorum var. Neden Bir Bine’yi tercih ettiniz? Talat bu iş için daha uygun. Bir Bine hayvanlardan korkar.”

    Haylaus-“Ve korkmalı da. Ancak bizden bu kadar korkan biri bize zarar vermeye cüret edemez.”

    “Yanılıyorsunuz efendim. Korkan biri korkusuna yenik düşüp tekrar korkmamak için hayvanları katlebilir.” Bu sesi de tanıyorum. Zaten gölgelerden çıktı. Gümüş renkte kürkü vardı ve kurta benziyordu.

    Haylaus-“Hinn. Sen de mi buradaydın?” Bu Haylaus’un yardımcısı Hinn.

    Hinn-“Efendim. Bir Bine’yi seçmenizin amacı insanları teste tabi tutmak istemenizdi değil mi? Gördüğümüz gibi kendi ablasından bile korkuyor. Başaracağına inanmasanız böyle bir görevi ona vermezdiniz.”

    Haylaus-“Başaramayacağını bildiğimden görevi ona vermek istedim. Sen ilgilenirsin burası ile. Ben gidiyorum.” Dedi ve kayboldu. Hinn bana döndü ve:

    Hinn-“Haylaus’un seni affetmeyeceğini bilmene rağmen özür dilemek adına Bir Bine’yi eğitmeyi kabul ettin. O Eternal’den kaçmak için bahane uydurduğunu söylese de o da içten içe biliyor. Bu emeğin karşılıksız kalmayacak. Merak etme.”

    Serçe-“Benim tek isteğim ailemin iyi olması. Benim hatama düşmemeleri. Kendi hatam yüzünden onlara acı çektirdim.”

    Hinn-“Şimdi telafi etmek için fırsat var elinde. Git Bir Bine’yi eğit. Eğitirken de eğlenmeyi unutma.” Dedi ve kayboldu. Artık geri dönmemin zamanı geldi. Kanatlarımı çırptım ve uçmaya başladım.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster